Sorozatajánló: Star Wars: The Bad Batch

Nem minden klón hajtotta végre a 66-os parancsot, így tettek a 99-es osztag, a Bad Batch tagai is. A Köztársaság pusztulása után nem akarnak mást, csak megtalálni helyüket a folyamatosan változó galaxisban.

Egy új reményMájus 4-én ünnepeltük a Star Wars világnapját, és ugyanezen a napon került fel a Disney+ kínálatába a Star Wars univerzum legújabb darabja, a The Bad Batch. Senki sem számított rá, hogy egyszer egy ilyen alkotás fog elkészülni, ugyanis a jogokat gyakorló Disney az utóbbi időben nem sok figyelmet szentelt a rajongóknak, inkább a bevétel számolgatásával foglalatoskodtak. Hatalmas port kavart, mikor a felvásárlás után a cég elkaszálta a közkedvelt Clone Wars animációs sorozatot. George Lucas és Dave Filoni szerelemgyereke 2008-ban látta meg a napvilágot, 7 évadon és 133 részen keresztül örvendeztette a rajongókat. Stílusa miatt kezdetben sokan temették, mondván, a gyerekes mese helyett komolyabb témájú Star Wars projektekkel kéne foglalkozni. A Clone Wars gyorsan bebizonyította ennek ellenkezőjét, világszerte több millióan zárták szívükbe a sztorit és karaktereket.

Hogy merre fog vezetni útjuk, még nem tudjuk.
Hogy merre fog vezetni útjuk, még nem tudjuk.Fotó / Disney

Aztán egyik pillanatról a másikra félbeszakadt, ami érthetően magával vonta a tömeges felháborodást. A szűnni nem akaró nyomására a Disney 2020-ban felélesztette egy utolsó, záró évadra. Nem tették hiába, az éveken át tartó történet befejezése osztatlan sikert aratott. A vállalat elkezdett mérlegelni: ott volt a megosztó Rey-trilógia, szemben a hőnszeretett Mandalorian és Clone Wars. Idejét látták, hogy a pénz helyett a közönségre hallgassanak. Így született meg a rengeteg újdonság között a Bad Batch is.

A klónok visszavágnakA Bad Batch a Clone Wars spinoffja, melyben az utolsó évadban megismert 99-es klónosztag sorsát követhetjük nyomon. Tagjai olyan "kedvező mutációkkal születtek", amiknek köszönhetően selejtek helyett szuperkatonákká váltak a Köztársaság szemében. Hunter, a vezér képes érzékelni a droidok elektromágneses jeleit. Crosshair kivételes látással büszkélkedhet, lehetővé téve számára a rendkívül nagy távolságra lévő célpontok kiiktatását. Tech az ügyeletes zseni, nincs olyan csáva, amiből ne húzná ki barátait. Wrecker a hűséges izomkolosszus, aki a legreménytelenebb szituációkban is képes elsütni egy-egy sötétebb poént. Végül Echo, a frissen rekrutált cyborg. Fejlett képességeik mellett a külsejüket és hangjukat is jelentősen módosult. Igazi eltűrt kívülállók a sablonos klónok tömegében, főleg a 66-os parancs után. A klónháborúknak vége, a jediket lemészárolták, a Birodalom uralma alá hajtja a galaxist. A kialakulóban lévő világrendben kis csapatunkat szívesen látnák Palpatine hadseregében, de ők ebből nem kérnek. Inkább zsoldosnak állnak, miközben egyaránt keresik a vakmerő küldetéseket és életcéljukat. Hogy merre fog vezetni útjuk, még nem tudjuk. Ennek ellenére biztosan viszontlátjuk az Uralkodót, Tarkint, és Fennec Shand-ot. Ismerve Dave Filoni-t, nyakunkat tesszük rá, hogy pusztán a fan service miatt Rex és Cody is felbukkan.

A Star Wars: The Bad Batch egy 70 perces premierrel indított a Star Wars ünnepnapon. A sorozat minden pénteken új epizóddal bővül a Disney+-on.

Sorozat címe: Star Wars: The Bad Batch
VoD szolgáltató: Disney+
Műfaj: animáció, sci-fi, akció
Nyelv: angol
Évadok: 1
Részek: 16
Hossz: nincs még adat
Korhatár: 12
Megjelenés: 2021. május 1