Pocketet a zsebbe - pici könyvek, óriási élmény

Az olvasás az a tevékenység, ami közben elfelejthetjük a világ problémáit, a nehézségeket és a fáradalmakat, hogy ezek helyét élmények, történetek vegyék át. Azoknak, akiket vonz a könyv illata és a lapozás és erről nem szeretnének lemondani, eljött a megoldás!

Az irodalmi művek által, bárki számára elérhető, soha véget nem érő utazás rengeteg formában öltött már testet, a kézzel írt kódexek korától egészen a digitális olvasmánylista és az e-book megjelenéséig. A könyvek esetenként nagy helyet foglalnak el a táskában, nem praktikusak, viszont sokan nem szeretik az e-book személytelenségét. Egy táska és olvasóbarát megoldással rukkoltak elő pár évvel ezelőtt a hasonló nézeteket osztó szerkesztők.
A Pocket zsebkönyvek sokak számára még mindig ismeretlenek, holott 2018 április 11 óta Budapest és napjainkra már Magyarország több területén is elérhetők a kompakt automaták, melyek kis könyveket rejtenek a világirodalom nagyjaival. A kezdeményezés a minőségi irodalom terjesztésének céljával indult, ennek okán a klasszikusoktól egészen a kortárs művekig találhat benne kedvencet a maga számára. Az automaták folyamatosan bővülő kínálattal rendelkeznek az igényeknek megfelelően, mindezt elérhető, átlag 1500 forintos áron.


Oké, de milyen könyveket találok?A felsoroláshoz nem lenne elég a rendelkezésre álló hely, azonban az olyan magyar klasszikusok, mint Szabó Magdától Az Őz, ott integet Szerb Antal: Utas és Holdvilága, Janikovszky Éva: Égig érő fűje, Móra Ferenc: A kékszemű, vagy Kosztolányi Dezső: Édes Annája. Emellett nemzetközi kincsekkel is találkozhatunk, John Lukacstól, vagy Vlagyimir Szorokintól, továbbá F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsby-je is a kínálat része, számos más remekművel egyetemben. Aki nem a regények, hanem a versek szerelmese találhat kortárs versantológiákat, valamint klasszikus költők köteteit.
A kínálat további részét képzik egyéb idényajánlatok is, így április óta a készlet erejéig elérhetők tematikus Pocket könyvcsomagok. Az írás iránt érdeklődök számára, vagy a jegyzetelés mágusainak Pocet méretű vonalas, sima, illetve négyzetrácsos füzet idéntől az állandó kínálat részei. Egyes automaták rejtenek még randitérképet, ajándék lakattal, programajánlókkal. A Pocket legújabb újdonságaként pedig megjelent az első irodalmi kvíz könyv! Amennyiben szereted tesztelni a tudásod, szeretsz a barátaiddal az irodalomról beszélgetni, vagy csak egyszerű csapatépítő foglalkozást keresel az esti fröccsök mellé az újra megnyílt teraszokon, ezt neked találták ki!

Automatából való könyvvásárláskor rendkívüli élmény végig kísérni a látványos folyamatot.
Automatából való könyvvásárláskor rendkívüli élmény végig kísérni a látványos folyamatot.Fotó / Mediaworks

Akik kimaradnának az automatából való könyvvásárlás élményéből – nem ajánljuk, mert rendkívüli élmény végig kísérni a látványos folyamatot – a Pocket honlapján is tájékozódhatnak az aktualitásokról, illetve online is rendelhetnek a teljes kínálatból. A gyűjtők számára ez örömhír lehet, hiszen az esetleg hiányzó példányokat így ők is könnyen beszerezhetik.
Hol találhatók Pocket automaták?Budapesten:
az Allee bevásárlóközpont,
a Déli Pályaudvar,
a Károlyi-kert,
a Liszt Ferenc Repülőtér,
a Madách Imre tér,
a Széll Kálmán metróállomás,
a Batthyányi tér,
a Fény Utcai Piac,
a Keleti pályaudvar,
a Móricz Zsigmond Körtér,
valamint a Vígszínház rejti a kincseket.
Vidéken:
Debrecenben,
Gödöllőn,
Hódmezővásárhelyen,
Miskolcon,
Pécsett,
Szegeden,
Szentendrén,
Szombathelyen,
Vácott,
Veszprémben,
Tatán,
Szolnokon,
Székesfehérváron,
Sopronban,
Nyíregyházán,
Kecskeméten,
Győrben,
Egerben is válogathatnak az érdeklődők.