Harry és Meghan harca bagatell: a brit királyi család legnagyobb botrányai

A brit királyi család legfrissebb botrányáról még az is hallott, akit nem érdekelt. Viszont Meghan és Harry harca a királyi családdal és a brit bulvárral érdektelen semmiség az igazán velős botrányokhoz képest, amikbe a Windsor-ház keveredett.

Ezek közt vannak olyanok, amik kivételesen sötétek, de olyanok is, amik az igaz szerelemről, vagy fiatalkori csínytevésről szólnak. A közös bennük az, hogy nagyon velős sztorik a világ legunalmasabb országából.

A pedofilbotrány

A királyi család legsúlyosabb friss botránya, ami miatt II. Erzsébet brit királynő második fia, András herceg, lemondott kötelességeiről. Ugyanis a tény az, hogy jó barátja volt a kétes körülmények közt elhunyt Jeffrey Epsteinnek, akit fiatalkorúak megrontása és emberkereskedelem miatt zártak börtönbe.

András herceg
András hercegFotó / AFP

A herceg, az üzletemberrel való kapcsolatáról adott katasztrofális interjú után mondott le tisztségeiről. A beszélgetés során semmi szimpátiát nem mutatott az áldozatok iránt, továbbá tagadta, hogy találkozott volna az őt vádló nővel, annak ellenére, hogy közös fotó is készült róluk.

A náci egyenruha

Harry herceg legnagyobb dobása nem az volt, hogy egy idősebb, színesbőrű nőt vett feleségül (mintha ezzel baj lenne), hanem az, hogy 2005-ben náci egyenruhában jelent meg egy jelmezes buliban.

Harry herceg
Harry herceg

Az akkor 20 éves Harry azonnal a címlapokra került cigivel és piával a kezében, ami nem vetett túl jó fényt az ifjú lehetséges trónörökösre. Hiszen egy ilyen húzásra már a királyi család sem mondhatja azt, hogy: „fiatalság, bolondság".

A Kamilla-ügy

A trónörökös Károly herceg 1981-ben vette feleségül Dianát, de nem működött a házasságuk. A pár mindkét fele félrelépett, de Károly Kamillával való kapcsolata vert nagyobb dobot a sajtóban. A rosszalló tekintetek ellenére ez a titokban kezdődött kapcsolat él és virul ma is, Kamilla 2005-ben házasodott össze Károllyal, és azóta is együtt vannak.

Károly herceg és Kamilla
Károly herceg és KamillaFotó / AFP