3+1 szabály, amit ismerned KELL, ha van internetkapcsolatod

Téged is idegesít, amikor kevés választ kapsz, vagy épp túl sokat, esetleg értelmetlen üzenetekkel bombáznak, vagy simán eltűnnek emberek, akikkel rendszeresen beszélgettél? Netán te is ilyen vagy? Ismerd meg az „online etikettet", hogy a jövőben el tudd kerülni a sértődést és a felháborodást!

Most, hogy az online térben éljük mindennapjainkat, elengedhetetlenné vált, hogy tudjuk, hogyan kell megfelelő módon kapcsolatot teremtenünk a virtuális világban. Legyen szó hivatalos ügyekről, munkahelyi, egyetemi e-mailekről, utasításokról vagy akár a barátokkal, családdal való üzenetváltásról, mindenképp ismerned kell a következő alapszabályokat!

Válaszolj!

Még mindig léteznek olyan emberek, akik arra fogják válaszaik hiányát, hogy nem látták az üzenetet, elfeledkeztek arról, hogy válaszolniuk kellene. Ez nem lehet kifogás, hisz máshol lényegében lehetetlen elérni a másikat, így az online kommunikáció, tehát a válaszadás alap elvárás.
Slusszpoén, hogy azok hivatkoznak a fent említett kifogásokra, akik legalább nyolc órát online töltenek.

Most, hogy az online térben éljük mindennapjainkat, elengedhetetlenné vált, hogy tudjuk, hogyan kell megfelelő módon kapcsolatot teremtenünk a virtuális világbanFotó / 123RF

Tudd, milyen stílusban illik válaszolni!

Az egyetemi professzorodnak írj tisztelettudó e-mailt megszólítással, elköszönéssel, valamint még ha csak a beadandód is kell elküldened, akkor is írj valamit a tárgy mezőbe. Valamint ne üres üzenetet küldj át, hisz ennél kevésbé nem is tudnád respektálni tanárod munkáját.
Erőltesd meg magad, írj legalább annyit, hogy „csatoltam a beadandó feladatot".

Úgy kezelj másokat, ahogy azt te is elvárnád!

Ha szeretnéd, hogy mások gyakran írjanak vissza, hívjanak fel, érdeklődjenek irántad, akkor ne kelljen nekik se legalább öt munkanapot várniuk egy egyszavas válaszra!
Emellett ne csak emojikkal, rövidítésekben kommunikálj, még ha csak egy chatablakon keresztül is, de add meg a tiszteletet a másiknak.

Úgy kezelj másokat, ahogy azt te is elvárnádFotó / 123RF

Plusz egy: Tinder-randi?

Ha ismerkedni szeretnél, akkor érdemes először felhívni a másikat, majd csak utána találkozót szervezni. Előfordulhat, hogy egy hívás elég ahhoz, hogy meggondold magad a randit illetően. Továbbá a telefonálás mellett szólhat, hogy sokkal egyszerűbb szóban, mint írásban kommunikálni.