Rend- és munkamánia, avagy 5 dolog, amiért Japán egy külön világ

Japán kultúrája kifejezetten egyedi, egy csomó dologgal összekapcsoljuk, például az animével, a gésákkal vagy éppen a sushival. A szigetország azonban nem csak ezek miatt különleges: a japánok ugyanis sok dologban merőben eltérnek tőlünk, európai emberektől. Mutatjuk, mik ezek!

Az egyik legelterjedtebb sztereotípia a japánokról határozottan a rendszeretetükhöz és a munkamoráljukhoz köthető: ez alapján egy szorgalmas és meglehetősen rendszerezett nemzetről van szó, a következő fun fact-eket elnézve nem alaptalan a megítélésük!

Csatold be a biztonsági övet, és kattints a képre a galériáért!

A “gyalogos tülekedés” mindennapos. Japánban több mint 300 olyan különleges gyalogosátkelő van, amelyben a lámpák megadott időközönként leállítják a teljes járműforgalmat, ezáltal lehetővé téve a gyalogosok keresztezését – minden irányban, átlósan is. A leghíresebb Tokióban, a Shibuya Station vasútállomásnál található: két perc alatt 3 000 gyalogost enged át.
A “gyalogos tülekedés” mindennapos. Japánban több mint 300 olyan különleges gyalogosátkelő van, amelyben a lámpák megadott időközönként leállítják a teljes járműforgalmat, ezáltal lehetővé téve a gyalogosok keresztezését – minden irányban, átlósan is. A leghíresebb Tokióban, a Shibuya Station vasútállomásnál található: két perc alatt 3 000 gyalogost enged át.Fotó / 123rf