Nincs olvasnivalód? Ajánlunk néhányat!

A könyvek megjelenése óta rengeteg perióduson ment keresztül az olvasás milyensége, gyakorisága. Napjainkban szerencsére ismét divat lett olvasni, de felmerül a kérdés vajon mit olvastok Ti, amikor nem a szakirodalmakat bújjátok?

A legfrissebb kutatásokból meglepő eredményre jutottak a kutatók, ugyanis a fiatal felnőttek körében legelterjedtebb szórakoztató irodalmak az erotikus és a thriller kategóriájába tartoznak. Mindemellett fogynak a könyvesboltok polcairól a naplóregények, valamint azok a nehezebb témákat feldolgozó kötetek, melyek főként nőkről szólnak nőknek. Azonban ez nem jelenti azt, hogy a klasszikusok felé ne fordulnának előszeretettel, ám ezek között általában azok a művek kiemelkedők, melyeknek az utóbbi években megjelentek filmadaptációi is.

Thriller ajánló

Thriller tekintetében főként a John Cure könyvek fogynak hihetetlen sebességgel. A napjainkban is rettegésbarát Stephen King művekhez hasonlóan idegborzongató horrorregények könnyen olvashatók és rengeteg izgalmat tartogatnak azok számára is, akik már azt hiszik mindent láttak és mindent olvastak.

Erotikus ajánló

A magyar erotikus regények jelenlegi bajnoka Lakatos Levente. Az Aranykönyv-díjas szerző a Szigor sorozatával vált híressé, mely a kendőzetlen szexualitás izgalmai mellett egyéb krimielemeket is tartalmaz, ezáltal nem kell attól tartania az olvasónak, hogy pusztán pornóregényt kap, ha megvásárolja a könyveket. Levente könyvei igyekeznek a női lelket célozni és közelebb hozni egymáshoz a két nem eltérő gondolkodását, mellyel rengeteg olvasót a sikeresen a műveibe bolondított.

Olvass és hagyd kint a valóságot!Fotó / 123RF

Pszichológia ajánló

Azok számára, akik a lelkileg megterhelőbb olvasmányok felé vennék az irányt, könnyen akadhat a kezükbe egy Tisza Kata regény, verseskötet, vagy novellagyűjtemény. A bántalmazott és alárendelt nő képét, valamint a párkapcsolati problémákat lefestő Kata olyan könyvekkel örvendeztette meg a fiatal olvasóközönséget, mint a Kékre szeretni, vagy a Most. Aki érdeklődik a családon belüli erőszak iránt, vagy szeretne jobban belelátni egy abnormálisan működő kapcsolat rejtelmeibe, kitűnő választás.

Hogyan legyünk felnőttek ajánló

A nagy népszerűségnek örvendő Tibi atya mögött megbújó dr. Tóth Máté könyve a Hát téged meg ki kérdezett? olyan útkereső fiataloknak íródott, akik szeretnék tisztábban látni önmagukat és az őket körülvevő világot. A rövidsége és tömörsége végett az élet útikalauzának is aposztrofált kisregény szórakoztató, pár órás beszélgetés önmagunkkal, némi nevetéssel. A fiatal kora ellenére rengeteg tudást és tapasztalatot felhalmozott írópalánta kéretlen tanácsait az olvasó vagy megfogadja, vagy nem; de egy biztos, szórakozásban nem lesz hiány.