Öt dolog, amit tudnod kell, ha szoktál gyorsétterembe járni

Amikor belépsz egy gyorsétterembe, biztosan te is nagyon különlegesnek érzed magad a pult mögött álló személyzet mosolyát látva, ám jobb, ha tudod, hogy nem ez a helyzet. Hosszú órákon át állnak ott, és szolgálnak ki embereket, ezért jobb, ha előveszed az udvarias éned előttük.

Léteznek olyan dolgok, amiket felesleges, vagy nem illendő megkérdezni egy gyorsétteremben. Te elkövetted már azt a hibát, hogy valamire mégis rákérdeztél?

Mennyi ideig készül az étel?

Nem véletlenül gyorsétteremről van szó. Pár perc alatt összeállítják a rendelésed, addig várj türelmesen. Ha sietteted, biztos lehetsz benne, hogy szándékosan ráhúznak pár percet, csak hogy megértsd, azon a két percen nem múlik az életed.

Te elkövetted már ezeket?
Te elkövetted már ezeket?Fotó / 123rf

Mennyire friss a krumpli?

Szinte minden menühöz kérnek krumplit is, és egy forgalmas napon képzeld el, mekkora mennyiségről van szó. Biztos lehetsz benne, hogy frissen kapod meg, ráadásul bizonyos éttermekben még arra is figyelnek, hogy hét percnél öregebb krumplit ne adjanak a vásárlóknak.

Érdekel a folytatás? Hasonló tabu kérdésekért olvass tovább a Mindmegette oldalán.

Mindezek mellett azonban az étteremláncoknak is vannak titkaik, amiket nem árt, ha ismersz.

Több kalóriát fogyasztunk?

Kutatások bizonyítják, hogy a gyorséttermekben körülbelül kilencven kalóriával gyarapodott az adagok száma 1986 óta. Emellett ráadásul dupla annyi kalóriát fogyasztunk éttermekben, mint harminc évvel ezelőtt.

Muffin reggelire?

Az egyik legrosszabb módja annak, hogy elkezdd a napod. Ezek a sütik akár 440 kalóriát is tartalmazhatnak étteremtől függőn, ennek pedig akár negyede zsír lehet.

Az étteremláncoknak is vannak titkaik.
Az étteremláncoknak is vannak titkaik.Fotó / 123rf

Grillezett hús. Vagy mégsem?

Vannak éttermek, ahol a húson szereplő grillrácsok nyoma kamu, sokszor előre teszik rá a húsokra. Mindez annak a látszatát igyekszik kelteni, mintha friss, házi grillezett burgert fogyasztanál.