Tudod, melyik nap a legjobb a randizásra és a fizetésemelés kérésére?

A legtöbben egyetértenek azzal az állítással, hogy a hét első napja a legnehezebb: a hétvégi szép élményeket követően nem könnyű visszarázódni a hétköznapokba. De mi a helyzet a pozitív dolgokkal? Melyik hétköznap az, amelyiket legkönnyebb "túlélni"?

Nos, több érvet is fel tudunk sorolni, melyek miatt a szerda nyer a péntekkel szemben, ugyanis bár péntekenként lélekben már készülhetünk a hétvégi bulikra és pihenésre, éppen e várakozás miatt sokkal nehezebben telik az idő az utolsó munkanapon. Szóval miért is olyan király a szerda?

A hét közepe

Ismerős az az érzés, hogy "ha ezt megcsinálom, a maradékot már féllábon állva is kibírom"? Na, a szerda pont ilyen! Ha túl vagy a szerdai "műszakon", a munkahétnek több mint felét túlélted. Gratulálunk, szép munka!

Repülhetsz a boldogságtól

Egy globális felmérés szerint szerda reggel 5 és 8 óra között a legjobb élmény a reptereken lenni. Mivel a legkevesebben ilyenkor indulnak útnak, jóval olcsóbbak a repjegyek is.

szerda
szerdaFotó / 123rf

Itt az ideje a szabadságnak

Szakértők szerint a hosszúhétvégék helyett sokkal jobb és egészségesebb dolog szerdai szabadnapot kérni. Ez a megoldás anélkül töri meg a hétköznapok monotonitását, hogy erőteljesen közvetítené azt a weekend vibe-ot, ami annyira nehézzé teszi a hét elejét. Ez jó hatással van a bioritmusunkra is, sokkal jobban fel tudunk töltődni, mint amikor "megnyújtjuk" a hétvégénket.

Tökéletes randiidőpont

Az előbbiekben már vázolt, hét közepén való elhelyezkedése miatt randinapnak sem utolsó a szerda. A munkanap után joggal érzi úgy az ember, hogy megérdemel egyfajta jutalmat egy kellemes este formájában. Ezen a napon ráadásul állítólag tovább is tartanak ezek a találkozások, úgyhogy ha van, akivel szívesen találkoznál, ne késlekedj szólni neki!

Kérj akármit!

Egyes kutatások szerint ezen a napon a főnökök és felettesek hajlamosabbak jobban hallgatni a beosztottaikra. Emlékezz erre, ha majd munkába állsz! Állítólag ez az a nap, amikor fizetésemelést is nagyobb eséllyel kaphatsz.