A megtévesztés mesterei: Anna Sorokin és más hírhedt csalók

Gőzerővel készül a Netflix-sorozat Anna Delvey, igazi nevén Anna Sorokin csalásáról, amivel megtévesztette a new yorki elitet, de közel sem ő volt az egyetlen, aki a közelmúltban az orruknál fogva vezetett másokat.

Hivatalos adat nincs, de meg merjük kockáztatni, hogy a csalás egyidős tevékenység az emberiséggel. Hiszen már az állatvilágban is vannak kezdetleges formái, pont a korai ember ne csinálta volna a szokásosnál fejlettebb agyával? Továbbá az is érv az állításunk mellett, hogy – ahogy a következő történetekből is látni fogod – az évezredek során mesteri szintre fejlesztettük a csínytevést.

Dr. Malachi A. Love-Robinson, orvos

Malachi egy floridai srác, aki 18 évesen orvosi rendelőt nyitott, ahol köpenyben és sztetoszkóppal várta pácienseit, csak éppen semmiféle képesítése vagy engedélye nem volt hozzá. Mindezt úgy tette, hogy már egyszer vádat emeltek ellene pontosan ugyanezért.

A tehetsége megvolt hozzá, ugyanis egy magánrendelőkkel teli épületben nyitotta meg az irodáját, aminek még ünnepélyes megnyitója is volt.

Malachi egy floridai srác, aki 18 évesen orvosi rendelőt nyitott

Anna Delvey, milliárdos örökös

Anna Sorokin fogta magát, elment New Yorkba, és ügyeskedéssel és megtévesztéssel elkezdte a milliomosok életét élni.

Az egész egy hatalmas hazugsággal kezdődött, azt állította, hogy egy nagyon tehetős családból származik, és látszólag így is élte az életét. hatalmas borravalókat adott és kisebb összegeknél ragaszkodott, hogy ő fizessen, viszont a nagyobb tételekre a valóban gazdag barátait használta. Bulik, utazások, ami az életmódhoz tartozik. Négy éven át élte így az életét, 2017-ben érték utol a hazugságai.

Anna SorokinFotó / Getty Images

Rudy Kurnawian, borkereskedő

A kétezres évek legnagyobb gasztro svindlere, aki a világ legritkább borait árulta, a probléma csak az volt, hogy ezeket ő maga palackozta.

Megnyerő srác volt, aki kétes vagyonnal robbant be a los angelesi borvilágba, ahol azzal vált híressé, hogy mindene volt, amire egy gazdag borkedvelő vágyhat. Több tízmilliós tételeket adott el aukciókon, de az évek során egyre többször bukkantak fel a piacon kétes eredetű palackok, amiket szépen lassan visszavezettek hozzá.

Rudy Kurnawia