Öt dolog, amit tudnod kell, ha lakásban tartasz állatot

El sem tudod képzelni, hogy kedvenced ne veled éljen a lakásban, de a szagok, a mindenhol felbukkanó szőr és kosz azért zavar? Összeszedtük a legjobb praktikákat, hogy hatékonyan eltüntethesd őket, és állatoddal együtt élvezhesd a tisztaságot.

Akár kutyád vagy cicád van a lakásban, biztos ő a legjobb barátod és társaságod a home office-ban, de könnyen lehet, hogy minden szereteted ellenére sem tudod tagadni, hogy a kosz bizony gyorsan összegyűlik.

Olvasd el trükkjeinket, hogy megoldd a problémát!

Használj levendula illóolajat  

Ki gondolta volna, hogy a levendula a kutyákat is megnyugtatja? Ha pár csepp illóolajat cseppentesz a hátára, és esetleg még az autóban is befújsz vele, a kutyád olyan lesz, mintha kicserélték volna. Nyugodtabb kutya = kevesebb rendetlenség!

Gyorsan töröld le a sáros tappancsokat  

Csak egy kicsit kell előre gondolkodni. Mielőtt elmentek sétálni esős időben, készíts egy kis vizet és egy törölközőt a bejárat mellé! Amikor beléptek az ajtón, azonnal töröld le a tappancsait, mielőtt esélye lenne mindent összejárkálni.

Amikor beléptek az ajtón, azonnal töröld le a tappancsait
Amikor beléptek az ajtón, azonnal töröld le a tappancsaitFotó / 123RF

Szabadulj meg a kutyaszagtól     

Ha egy zselés szekrényillatosítót vagy hasonló illatosítót rejtesz a kutyád fekhelyének a párnái közé, sikeresen elnyomhatod az ázottkutyaszagot, és kedvencednek is öblítőillata lesz érett sajt és sárszag helyett.

Szódabikarbónával a szagok ellen  

A szódabikarbóna nemcsak a hűtőben veszi el a szagokat, hanem a macskaalom szagát is elnyomja, ha az alom tetejére szórsz belőle. Két takarítás között így megakadályozhatod, hogy a szagok túl erősek legyenek. Ha valami erősebb illatra vágysz, egy folyamatosan párologtató pálcikás illatosító biztosíthatja a jobb illatot.

A szódabikarbóna nemcsak a hűtőben veszi el a szagokat, hanem a macskaalom szagát is elnyomja
A szódabikarbóna nemcsak a hűtőben veszi el a szagokat, hanem a macskaalom szagát is elnyomjaFotó / 123RF

Mentsd meg a szőnyeget  

Legjobb, ha megpróbálod megelőzni a problémát és gyakrabban megfésülöd állatkádat. legyen kutya vagy macska, a szőre hullik. A rendszeres porszívózás mellett segíthet, ha a szöszhengerrel vagy ragasztószalaggal próbálod összeszedni a szőnyegről a szőrszálakat, de egy rövidebb szőnyegből ablaktisztító jégkaparóval is ki lehet kapirgászni.