Tévhitek a fogyókúrával kapcsolatban, amiket jobb, ha elfelejtesz

Rengeteg tévhit kering a neten a fogyókúrával és a diétával kapcsolatban, amiket ideje lenne elfelejteni. Sosem önmagunk sanyargatásával lehet elérni a célunkat, hanem egészséges táplálkozással, kiegyensúlyozottsággal és természetesen az akarattal, hogy változtassunk.

Itt az ideje eloszlatni olyan tévhiteket, amik közéd és a célod közé állnak! Ki tudja? Talán pont a mai nap lesz az, amikor megváltozik az életed.

A változás a barátod

Az első, és egyben legfontosabb dolog nem más, mint hogy az automatikus asszociációk félretevése a fogyókúrára, diétára gondolva. A legtöbben fájdalmas, szenvedéssel teli folyamatnak tartják, de valójában nem erről szól. A sikerhez elengedhetetlen az elköteleződés, valamint az életmódváltás, hisz látványos eredményeket nem lehet elérni változtatás nélkül.

Egyedi vagy

A második, hogy lehetetlen általános módszereket betartani mindenkinek, hisz teljesen más egészségügyi állapotú egyénekről van szó minden esetben, különböző ételallergiákkal, testalkattal, genetikai háttérrel. Emiatt mindenkinek egyedi tervet kell készíteni a diéta és az edzés terén is, hisz ami másnak jó, nem biztos, hogy nekünk is az lesz.

Víz, víz, víz

Az egyik legfontosabb tényező a fogyás érdekében nem más, mint a megfelelő folyadékbevitel. Elengedhetetlen, hogy elég vizet igyunk a nap folyamán, hisz anélkül biztosan nem fogunk tudni megfelelő eredményeket elérni.

A folyadék mellett fontos a megfelelő mennyiségű zöldség bevitele is
A folyadék mellett fontos a megfelelő mennyiségű zöldség bevitele isFotó / 123RF

Fontos részletek

A folyadék mellett természetesen fontos a megfelelő mennyiségű zöldség bevitele is, ám nem kell megijedni tőle, hisz nem állandóan salátát kell fogyasztani. Elegendő hüvelyesből, teljes értékű gabonából, gyümölcsből, zöldségből, magvakból, hidegen sajtolt olajakból álló étrendet kell követni, mellette harmad részben állati fehérjéket tartalmazó táplálékot kell fogyasztani.

Óvakodj az ördögtől

Az édességekről érdemes lemondani, valamint a cukros üdítőkről is, ám nem kell teljes mértékben megvonni magunktól mindent. Elég, ha minimálisra csökkentjük fogyasztásukat, és általánosságban betartjuk az egészséges életmódhoz vezető szabályokat.

Ha szeretnél további információkat gyűjteni, olvasd el az ORIGO cikkét, melyben részletekbe menően elemzik a témát, és válaszokat is találhatsz esetleges kérdéseidre.