Micsoda?! Öt nem mindennapi lifehack öt teljesen hétköznapi tárggyal

Nap mint nap találkozol olyan apró-cseprő dolgokkal, amik bosszantanak, de nincs rájuk jó megoldás? Esetleg valamit szeretnél csinálni, de nincs hozzá megfelelő eszközöd? Nos, sokszor ezekre a hétköznapi problémákra a kezed ügyében van a célszerszám.

Ugyanis a mindennapi háztartási tárgyak sokszor sokkal több mindenre jók, mint amire szokás használni őket, legyen szó egy tekercs alufóliáról, befőttesgumiról vagy akár csipeszről.

Postás gumi: könnyedebb festés

Ha lakásfelújítást vagy bármilyen barkácsolást tervezel, amihez festened kell, ne dobd ki a nagyobb befőttes gumikat, postás gumikat, mert átfeszítve a festékes vödrön tökéletes festéklehúzók lehetnek. Hogy miért jó ez? Nem a vödör szájára kell felkenegetned a felesleges festéket az ecsetedről, amivel egy kevés festéket, de annál több maszatolást és bosszúságot spórolhatsz meg.

Forrás: goodhousekeeping.com

Rajzcsipesz: kábelek mindig kéznél

Biztosan ismered azt a helyzetet, amikor egy kábel becsúszik az asztal mögé, sutba kell dobnod a méltóságod, és be kell másznod utána, csak azért, hogy az asztal alatt szembesülj azzal, hogy minden össze van csavarodva mindennel. Nos, erre az egyik legjobb megoldás a rajzcsipesz, amibe remekül be tudod fűzni a legtöbb kábelt úgy, hogy nem csúszik ki belőle, így mindig a kezed ügyében lesznek ott, ahova felcsípteted őket. 

Fotó / Twitter

Chipses henger: spagetti, biztonságban

A megmaradó száraztésztát könnyű elcsomagolni, kivéve, ha spagettiről van szó, egyszerűen nincsen olyan doboz, ami megfelelő méretű lenne. Vagy mégis? Elég csak megenned egy doboz Pringlest vagy valami hasonló burgonyaszirmot, és máris megvan a megfelelő átmérőjű és magasságú spagettitárolód, amibe elzárhatod a következő főzésig. 

Fotó / Reddit

Befőttes gumi: futás aggodalom nélkül

Nem szeretsz futni, mert nincs hova tenned olyankor a lakáskulcsod és telefonod? A jó hír az, hogy ezt egy befőttes gumi, amit a nadrágon belül a zsebed köré tekersz, megoldja. A rossz hír viszont az, hogy így eggyel kevesebb kifogásod van arra, hogy miért nem sportolsz. 

Fotó / Reddit

Alufólia: a cukortömbök vége

Az összecsomósodott barnacukorra nem a nyers erő a legjobb megoldás, hanem az, ha becsomagolod alufóliába és rövid időre beteszed a sütőbe. Ez fel fogja lazítani a tömböt, nyugodtan elrakhatod a húsklopfolót. Viszont ez csak a jéghegy csúcsa, az alufólia emellett még sok mindenre hasznos lehet a háztartásban, hogy pontosan mikre, arról itt olvashatsz.