Van érvényes diákigazolványod? Akkor ingyen könyvet kaphatsz a Libritől!

A Mészöly 100 nevezetű program a Libri és a Jelenkor Kiadó közös kezdeményezése, amelynek keretében Mészöly Miklós novellagyűjteményt kaphatnak a köz- és felsőoktatásban tanuló diákok.

Mészöly Miklós a 20. századi magyar prózairodalom egyik legfontosabb alkotója.
Molnár Miklósként született Szekszárdon, majd a Pázmány Péter Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát. 1944 őszén behívták frontszolgálatra, és Észak-Poroszországba vitték, ahonnan kalandos úton szökött vissza Magyarországra. Hazatérése után közellátási felügyelőként alkalmazták, majd lapszerkesztő, később szabadfoglalkozású író lett. 1949-ben házasodott össze Polcz Alaine-nel, akivel hullámvölgyekkel teli kapcsolatuk ellenére több mint ötven át voltak társak.

Mészöly Miklós, Kossuth-díjas magyar író, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.
Mészöly Miklós, Kossuth-díjas magyar író, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.Fotó / Fortepan/Hunyady József

Legismertebb művei:

  • Az atléta halála (1966),
  • a Saulus (1968),
  • a Film (1976)
  • a Családáradás (1995) című regények,
  • valamint a Jelentés öt egérről (1967) című novelláskötet.

A Libri és a Jelenkor Kiadó a szerző születésének centenáriuma alkalmából kiad egy, külön erre az alkalomra készült Mészöly-novellagyűjteményt, amelynek címe Nem felelt meg neki.

A kiadvány bolti forgalomban nem lesz kapható, ugyanis a program keretében előállított kötet 10 ezer példányát ingyenesen bocsátják magyar egyetemisták, főiskolások és középiskolások rendelkezésére, így növelve a fiatalok körében Mészöly Miklós ismertségét.

Kampányuk május 14-én vette kezdetét. Ettől a naptól kezdve a közép- és felsőfokú intézmények tanulói és hallgatói érvényes diákigazolványukat az ország bármelyik Libri Könyvesboltjában bemutatva térítésmentesen kapnak egy példányt az ünnepi kötetből. Az ajánlat a készlet erejéig tart.