Elő a popcornt, ismét megyünk moziba!

A kihirdetett rendeleteknek megfelelően ismét megnyitották kapuikat a mozik. Ennek okán összeszedtük nektek a Budapest Film mozijainak listáját, ahol az érdeklődök a művészfilmek mellett egyéb hollywoodi remekműveket is megtekinthetnek!

A szórakozáshoz védettségi igazolványra van szükség 18 év alatt és felett egyaránt, ellenben a nézők a tökéletes moziélmény érdekében maszk nélkül vehetnek részt a filmek vetítésén. A Távmoziban meghirdetett filmnapok és fesztiválok maradnak a virtuális térben, így azokat mindenki követheti akár rendelkezik igazolvánnyal, akár nem.

Művész MoziBudapesten a Teréz körút 30 szám alatt található mozi a régi és új, nemzetközi és feliratos filmeken kívül kávézóval és könyvesbolttal is várja az érdeklődőket. A Művész már a belépés előtt megragadja a járókelők figyelmét, hiszen homlokzata pont olyan, mint az amerikai mozik filmkockáin. A falakon a mozaikok teszik fel az i-re a pontot, valamint a talált tárgyakból készített kreatív dekorelemek is megragadják a figyelmet. Műsorán jelenleg Az Ígéretes fiatal nő, a Gyilkos szerepben, a David Copperfield, a Fűzfa és számos más remekmű található.

PuskinA belváros másik jellegzetessége a Puskin Mozi már 1926 óta várja a nézőket. A korábban Európa legnagyobb filmszínházaként emlegetett építmény a luxus élményét adja a moziba érkezőknek az aranyozott szobraival, a márványoszlopaival, valamint a klasszikus dizájnnal. A Puskin mozi sajnos mára már-már feledésbe merült, holott a legfrissebb filmeket játssza, így a Kedves Kém premier előtti vetítésére, vagy az Egy évem Salingerrel-re is beülhetsz, ha kedved tartja!

ToldiDélelőtt mozi, délután buli helyszíne az ötödik kerület szívében található Toldi mozi, ahol nem csak filmet nézni, de beszélgetni is lehet. A film nélküli hétvégéken neves zenekarok és DJ-k érkeznek a nézők szórakoztatására, a mozis napokon pedig nemzetközi filmeket és helyi alternatívokat tekinthet meg az érdeklődők társadalma. A Toldi különlegessége, hogy feltörekvő alkotók animációs filmeit is vetítik olykor, így a filmkészítés iránt érdeklődök számára is hasznos lehet a Toldi megtekintése. Jelenleg a Gunda, Wendy mellett még számos sikerfilmet is megnézhetünk.

Biztosan furcsa lesz visszaszokni a mozik hangszintjéhez is, de már nagyon vártuk.
Biztosan furcsa lesz visszaszokni a mozik hangszintjéhez is, de már nagyon vártuk.Fotó / 123RF

TabánA budai lakosok számára a Tabán neve biztos nem ismeretlen. Az első budapesti mozgóképszínház már 1910 óta várja a nézőket, korábban Palota, majd Krisztina, később Diadal, végül Tabán mozi és 2014-től pedig Tabán Kinotéka néven. Jelenleg is igazi retro hangulat várja a film iránt érdeklődőket. Műsoron jelenleg a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre mellett a Hab is megtekinthető, ha valaki a tavalyi évben esetleg lemaradt volna erről a magyar remekműről.
Kino CafeA XIII. kerület gyöngyszeme inkább kávézó, mint mozi, ami főként a Vígszínház közelségének köszönhető, hiszen a nézőhely előtti teret nyaranta rendszeresen elfoglalják a színház szerelmesei. Mindezek mellett a Kino étellel és itallal is várja az oda érkezőket, reggel kilenc és éjfél között bármikor kérhetünk salátát, szendvicset, kávét, vagy éppen jó borokat. Emellett pedig filmeket is lehet nézni, hát nem szuper? A Kino kisebb kínálattal, viszont annál nagyobb szeretettel várja a látogatókat; jelenleg a műsoron a Kutyabaj és a Lufi is megtalálható.
CorvinA maga monumentális sárgaságával tündöklő Corvin mozi az egyetlen, önálló épülettel rendelkező mozi, amely 1922-es fennállása óta 1957-ben már széles vásznon mutatta a filmeit, majd 1996-tól többtermes multiplexxé alakult. A belső tér színházi élményt nyújt, mintha nem is filmre, hanem színdarabra vettünk volna jegyet. A művészmozik között az egyik legnagyobb korszerű hangtechnikával rendelkezik, valamint a magyar filmek díszbemutatóinak helyszíne, így esélyes, hogy mozi előtt – vagy éppen a film után – összefuthatsz egy-egy hírességgel. A műsor a gyermekeknek is tart meglepetéseket, például A hercegnő és a hét törpe jelenleg fut a műsoron, a felnőttek pedig megtekinthetik a Szuperagy, a Boszorkányok, vagy a The Doorman című filmeket.