Ugye ismerősek? 5 dolog, amivel minden fiatal felnőtt szembesül

A felnőttkor küszöbén egy rakás új feladattal és akadállyal szembesülsz. Már nem fogja senki a kezed elintéznivalóid közben, és ez nehezebb, mint elsőre hitted. Ezeken mind átmegyünk, ugye te is átérzed?

Biztos, hogy átérzed ezeket az olykor tragikomikus problémákat, ha neked is többször megfordult már a fejedben, hogy a szüleid és az iskola erre biztos nem készített fel eléggé. Sőt, az is előfordulhat, hogy úgy gondolod visszatekintve, hogy a másodfokú egyenlet megoldóképlete helyett jobb lett volna, ha több szó esik a való életről.

Nem szeretsz időpontot kérni az orvoshoz

Lehet, hogy generációnk telefonálással kapcsolatos általános ellenállása okozza ezt, vagy egyszerűen az is elképzelhető, hogy ilyenkor kibújik a félénk, bennünk élő gyermek. Annyi biztos, hogy a többség jobban szeretné, ha még huszonöt éves korában is inkább az anyukája intézné el az ilyen telefonokat és mivel mégis neki kell, előtte ötször elpróbálja a szövegét fejben.

A felnőttkor küszöbén egy rakás új feladattal és akadállyal szembesülsz.Fotó / 123rf

Még mindig meglepődsz, hogy a kortársaid közül vannak, akiknek van gyereke

Ha a közösségi médián görgetve meglátsz egy régi ismerőst babakocsit tologatni, egy pillanatra ledöbbensz, és azt gondolod:

Hú neki már gyereke van, jól belehúzott!   

Majd a következő pillanatban rájössz, hogy a húszas éveid közepe végülis teljesen elfogadható kor a családalapításra.

Elámulsz, hogy mennyi mindent kell kifizetni

Azok, akik már kirepültek, tudják, hogy a fontos kiadásoknak nincs vége. Még akkor is, ha próbálsz szelektálni és csak az elengedhetetleneket kifizetni, csak jönnek és jönnek, amíg vége nincs a hónapnak és az egész elölről nem kezdődik. Nem teljesen érted, honnan van ennyi kifizetni valód, de elönt a hála, hogy valamikor a szüleid az egészet állták.

Már mást találsz izgalmasnak

Gyerekkorodban a mesék között játszódó játékreklámokat találtad izgalmasnak.

Most már akkor is felszalad a pulzusod, ha egy extra porszívó vagy késkészlet akció talál rád a közösségi média jól célzott hirdetései közül. 

Ez az élmény is akkor teljes, ha megállapítod, hogy mennyire érdekes, hogy már egy praktikus edénycsöpögtető is leköt.

Mindig azt hiszed, hogy a következő héttől jobb lesz

Miközben a munkahelyeden tepersz, próbálsz egészségesen étkezni, családi és baráti kapcsolatokat fenntartani, sportolni és eleget aludni, mindig azt várod, mikor lesz az időbeosztásod kicsit lazább. Azt hiszed, hogy a következő héttől jobb lesz, de az mindig ugyanolyan forgalmasra sikerül.