Mennyi?! Sosem találnád ki Melania Trump IQ-ját – ők a legintelligensebb sztárok

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy minden kivételesen intelligens ember olyan munkát végez, amelynek során kamatoztatja is adottságát. Azonban – bármilyen meglepő is – nem minden zseniális képességekkel rendelkező egyén lesz tudós vagy kutató.

Az alábbiakban olyan hírességekről olvashatsz, akiknek kiugróan magas az intelligenciahányadosuk – meg fogsz lepődni!

Lady Gaga
Lady GagaFotó / Lady Gaga / Recorder

Lady Gaga – 166

Bár már beszámoltunk arról, hogy az énekesnő végül is otthagyta a főiskolát, ennek valószínűleg egyáltalán nem az volt az oka, hogy ne lett volna képes teljesíteni az elvárásokat. Lady Gaga kiemelkedően magas IQ-val bír, ezzel a számmal zseninek számít.

Mayim Bialik
Mayim BialikFotó / Mayim Bialik / Getty Images

Mayim Bialik – 150-163

Az Origo cikke szerint az Agymenők sorozat biológusa is igencsak szerencsés, ha intelligenciáról beszélünk. A Harvardra is felvették, ám a főiskolai tanulmányait mégis inkább a családjához közelebb eső UCLA-n végezte, az idegtudományok doktoraként szerzett diplomát.

Natalie Portman
Natalie PortmanFotó / Natalie Portman / Getty Images

Natalie Portman – 140

Azon túl, hogy a színésznő ilyen magas IQ-val rendelkezik, rendkívül szorgalmas is. Egyik filmjének premierjét például kihagyta, hogy a középiskolát lezáró vizsgáira készülhessen. A Harvardon tanult pszichológiát, és két tudományos lapban is publikált már.

Ashton Kutcher
Ashton KutcherFotó / Ashton Kutcher / Getty Images

Ashton Kutcher – 160

Amellett, hogy zseniális színész, Ashton Kutcher rendkívül intelligens is. Bár nem szerzett diplomát végül, de biokémiával foglalkozott az egyetemen.

Melania Trump
Melania TrumpFotó / Melania Trump / Getty Images

Melania Trump – 200 körül

Sokan nem gondolnák, de állítólag Melania Trump is rendkívül magas intelligenciahányadossal büszkélkedhet. "Senki nem tudja, de nekem van az egész modelliparban a legmagasabb intelligenciám" - mondta korábban. Állandó tartózkodási engedélyét is az úgynevezett Einstein-vízumnak köszönheti, melyet csak kiemelkedő képességekkel rendelkező emberek kaphatnak meg.