Gondoltad volna? Ezek a brit királyi család kedvenc ételei

A brit királyi család tagjának lenni valószínűleg borzasztó nehéz feladat, emellett viszont rengeteg kiváltsággal is jár. Jogosan gondolhatnánk azt, hogy ha egy családnak saját szakácsa van, akkor minden étkezésük felér egy Michelin-csillagos étterem kínálatához. Erről azonban szó sincs.

Kiváltságok és magán szakács ide vagy oda, a királyi család tagjai és épp olyan emberek, mint bárki más. Ezt pedig a kedvenc ételeik is tökéletesen tükrözik. Most megmutatjuk, mik azok a fogások, amiket legszívesebben fogyasztanak.

II. Erzsébet királynő

A királyi család korábbi séfje, Darren McGrady elmondása szerint II. Erzsébet imádja a steak-et, különösen azt, ami valamilyen vadhúsból készül. A királynő emellett rendkívül édesszájú, imád minden desszertet, amiben csokoládé van, de a legnagyobb kedvence a csokis pite.

Vilmos herceg

Nagymamája csokoládé-imádatát az idősebb herceg is örökölte, az ő kedvenc édessége viszont a csokis keksztorta. Vilmos olyannyira oda van ezért a süteményért, hogy lakodalmára is külön elkészíttette magának.

Vilmos olyannyira oda van ezért a süteményért, hogy lakodalmára is külön elkészíttette magának.
Vilmos olyannyira oda van ezért a süteményért, hogy lakodalmára is külön elkészíttette magának.Forrás / AFP

Katalin hercegné

Vilmos herceg felesége imádja az indiai konyhát, legjobban pedig a curryért rajong. Bevallása szerint azonban általában egyedül élvezi ezt a különleges ételt, mivel a férje nem rajong a túlságosan fűszeres dolgokért.

Katalin hercegné imádja az indiai konyhát.
Katalin hercegné imádja az indiai konyhát.Forrás / Getty Images

Harry herceg

Úgy tűnik, az édességek iránti rajongás örökletes a királyi családban, hiszen Harry kedvenc étele a krémes, kókuszos-csokis rétegekből álló Nanaimo-szelet.

Meghan Markle

Harry felesége, Meghan egy interjúban bevallotta, hogy ha rajta múlna, legszívesebben egész nap sültkrumplit enne. Emellett imádja a sushit, és természetesen az egészséges ételekért is rajong, melyek közül az acai tál a kedvence.

Meghan Markle mádja a sushit, és természetesen az egészséges ételekért is rajong.
Meghan Markle mádja a sushit, és természetesen az egészséges ételekért is rajong.Forrás / Today

György herceg és Sarolta hercegnő

Vilmos és Katalin hercegné elmondása szerint, gyermekeik sokszor segédkeznek a konyhában, és imádják a tésztaételeket. Ha kíváncsi vagy arra is, hogy mit fogyaszt legszívesebben György herceg, a Mindmegette cikkéből megtudhatod!

Ha pedig kíváncsi vagy, hogy mennyit tudsz a brit királyi családról, itt és itt tesztelheted a tudásodat.