“Végig hazugságban éltünk!”- mindennapi tárgyak, amiket te is rosszul használsz

Tésztaszedő, evőeszköztartó, zöldséghámozó – minden áldott nap használjuk ezeket az eszközöket, amelyek olyan egyszerűek, hogy bárki képes kezelni őket. Legalábbis ezt gondoljuk, amíg valami rá nem döbbent minket, hogy egészen eddig rosszul használtuk a mindennapi tárgyainkat.

Fogadjunk, hogy neked is tudunk olyat mutatni, amire sosem gondoltál volna!

Hagymát szelni még sosem volt ilyen egyszerű!

A zöldséghámozót akár hagymaszeletelésre is lehet használni, amelynek óriási előnye, hogy jelentősen meggyorsítja a folyamatot. Viszlát szájban tartott víz, rágózás és egyéb fura praktikák, így nem is lesz időd könnyeket hullatni főzés közben!

A zöldséghámozót akár hagymaszeletelésre is lehet használni
A zöldséghámozót akár hagymaszeletelésre is lehet használniFotó / 123RF

A spagetti tökéletes adagolása

A tésztaszedő kanál közepén található nyílás pont egy adagnyi száraztészta kimérésére alkalmas. Persze, érthető, ha ennek ellenére túl szeretnéd lépni ezt a mennyiséget, a főtt tészta igazi bűnös élvezet szerintünk is...

A tésztaszedő kanál közepén található nyílás pont egy adagnyi száraztészta kimérésére alkalmas
A tésztaszedő kanál közepén található nyílás pont egy adagnyi száraztészta kimérésére alkalmasFotó / 123RF

Mogyoróvaj

Újabb guilty pleasure-ünk következik: a mogyoróvaj, melyet valószínűleg te is a tetejével felfelé tárolsz, mint például a lekvárokat vagy a Nutellát. Öreg hiba! Ha fejtetőn tartod a szekrényedben, és csak akkor fordítod vissza, mikor használni szeretnél belőle, nem kell külön összekeverned a tetején összegyűlő olajat a mogyoróvajjal.

Üdítős- és sörösüvegek

A legfeltűnőbb dolog minden italosüveg esetében a jellegzetes, elkeskenyedő rész, az üveg nyaka. Bár nem tűnik túl kifinomultnak ez a mozdulat, mégis azért született meg ez a dizájn, hogy ennél a vékonyabb résznél fogjuk meg az üveget, hogy így kevésbé melegítsük fel azt a kezünkkel.

Fiókba helyezhető evőeszköztartó

A Bors cikke szerint igen sokféle felhasználási módja van a legkisebb evőeszköztartó rekesznek. Vannak, akik befőttesgumit, míg mások dugókat tartanak benne, eredeti célja szerint azonban állítólag a fogpiszkáló tárolására szolgál.

Sokféle felhasználási módja van a legkisebb evőeszköztartó rekesznek
Sokféle felhasználási módja van a legkisebb evőeszköztartó rekesznekFotó / 123RF