Dolgok, amiket jobb elkerülni: így ünnepeld felelősen felhőtlenül a lockdown végét

Nyilván te is alig vártad már, hogy újra emberek közé mehess, és a titkos, félig-meddig illegális házibulikból végre a városba is kiszabadulhass kicsit. Bármilyen csábító is ez a hirtelen jött szabadság, azért nem árt, ha odafigyelsz néhány dologra.

Mint az élet minden területéhez köthetően, a teraszozáshoz, szabadtéri bulikázáshoz is lapul a zsebünkben néhány lájfhekk.

Mit ne csinálj tehát?

Ne szabadulj el!

Tudjuk, nyilván rengeteg feszültség gyülemlett fel benned az elmúlt hónapokban, számtalan dolog megváltozhatott az életedben, emberi kapcsolatok jöttek és mentek, egyszóval az egész világ 180 fokos fordulatot vett körülötted.

Az élet régi kerékvágásba való visszatértét ne azzal próbáld meg üdvözölni, hogy a péntek esti buliba való elindulás után a kedd reggel az első kézzelfogható emléked...Fotó / 123RF

De azért az élet régi kerékvágásba való visszatértét ne azzal próbáld meg üdvözölni, hogy a péntek esti buliba való elindulás után a kedd reggel az első kézzelfogható emléked...

Ne ragadj bele a mobilodba!

November óta mindannyiunk telefonhasználati szokásai megváltoztak – és sajnos általában nem arról van szó, hogy egyre kevesebb időt töltünk az érintőképernyő simogatásával.

Legalább akkor próbálj meg kicsit kiszakadni a virtuális életedből, amikor újra viszontláthatod azokat az embereket, akiknek a személyes jelenlétét az elmúlt időszakban valószínűleg nélkülöznöd kellett. A huszadik Insta-sztorid nélkül is remekül meglesznek a követőid, nyugi!

Legalább akkor próbálj meg kicsit kiszakadni a virtuális életedből, amikor újra viszontláthatod azokat az embereket, akiknek a személyes jelenlétét az elmúlt időszakban valószínűleg nélkülöznöd kellett.Fotó / 123RF

Ne egyél össze mindent az este folyamán!

Mindenki jól ismeri a tipikus bulikajákat: gyros, pizza, gyorséttermi menük... A Mindmegette cikke szerint bármennyire is megkívánod ezeket az ennivalókat a bulizás hevében, jobban teszed, ha mégis inkább offolod őket, ugyanis a magas sótartalom ráerősít az esetlegesen elfogyasztott alkohol dehidratáló hatására, míg a fűszerek és a zsíros ételek megterhelik az egyébként is igénybe vett emésztőrendszered.

És akkor mit csinálj?

Röviden: élvezd ki minden percét! Örülj, hogy újra látod a barátaidat, tölts velük annyi időt, amennyit csak tudsz, örökíts meg és értékelj minden egyes közös pillanatot – szóval egy közös szelfi erejéig azért talán mégiscsak elő lehet venni azt a fránya mobilt...