Titkos helyek Csudapesten, amiket biztosan látnod kell!

Budapest Európa egyik legszebb városa és olyan titkokat rejt magában, amikkel a legtöbben még nem találkoztunk. Randihelyszínt keresel, vagy a barátaiddal szeretnél eltölteni egy kellemes napot valahol, ahol nem vár embertömeg? Adunk pár tippet, amiktől egy átlagos hétvége különlegessé válik majd!

Sok ismert, szabadtéri helyszín van, ahol jó idő fényében remek kirándulásokat tehetsz a város szépségeit csodálva. Az elkövetkezendő héten még biztos szeszélyes időjárás várható, így nem árt olyan beltéri programokat is tervezni, amik miatt érdemes a nyakunkba venni a várost.

Szemlő-hegyi-barlang
Szemlő-hegyi-barlangFotó / Facebook

A Rózsadomb alatt is nőnek „virágok"

A Szemlő-hegyi-barlang a II. kerület mélyén található varázslatos világával bárkit másodpercek alatt elvarázsol. A 2200 méter hosszú, fokozottan védett barlang számos ásványkiválással, tágas folyosókkal rendelkezik. Mivel a barlang kialakulása a hévíznek köszönhető, ezért a falakat orsókövek és karfiolformák díszítik. A laza 300 méteres túra kényelmes megoldásokkal felszerelt, a könnyed közlekedés miatt gyermekekkel is kiválóan megtehető az út. A hangulatot az egyedi világítás adja meg, ami kiemeli az Európában egyedi gipszkristályokat. A túra vezetéssel történik, amelynek egy pontján lekapcsolják a fényeket és teljes sötétségben élvezhetjük a tiszta, pormentes levegőt. A barlangon kívül található még a Barlangkutató Emlékkert, valamint egy szépen parkosított panoráma, ami gyönyörű rálátást biztosít a városra.

A Sugar Shop-ot is érdemes egyszer meglátogatni
A Sugar Shop-ot is érdemes egyszer meglátogatniFotó / Sugar Shop

 

Az édességimádók hazája

A belváros szívében található Sugar Shop! a Gombóc Artúrok álomvilágát testesíti meg. A varázslatos kivitelezésű hófehér üzlet színes kiegészítői, a hatalmas csavart nyalókák, a különleges cukorkák és csokoládék és a különleges sütemények. A készítők Magyarországon egyedülállót alkottak! Gondolnak a glutén-, tejérzékeny fogyasztókra is, így, ha ételallergiával küzdesz akkor sem kell lemondanod a süteményekről. Azok számára, akik vegán életmódot folytatnak ajánljuk a Bali hangulatot idéző desszertet, ami kókuszformájával és ízével azonnal a tengerpartra varázsol. A csavart-, kampó-, szív nyalókák mellett elképesztő mennyiségű Jelly Belly vár a hatalmas mennyiségű süteménykavalkád mellett. Maga a megtestesült cukormenyország nem?

Csendes Létterem
Csendes LétteremFotó / Facebook

Csendesülj le a Csendesben

Ha mindig arra vágytál, hogy úgy érezd magad, mint Alice Csodaországban, akkor most figyelj! Nyitunk egy ajtót egy különleges világra, ahol kádból fogyaszthatod el a kávéd! A 2008-tól létező Csendes Létterem hatalmas programválasztékkal, kiemelkedő itallappal és fiatalos ám néha szürreális hangulattal vár. Délelőtt kávézó, délután nyüzsgő találkozóhely, változatos zenék, randisarok vagy éppen társasági események központja a Létterem. Pezsgők, borok, szendvicsek, saláták, francia sós piték is várnak rátok, hát ti mire vártok?
Amennyiben nem esik az eső, felkereshetitek a Csendes Társat is, a Létterem kerti kávézóját, ahol már reggeltől nagy szeretettel várják az érkezőket kávéval, teával, frissítőkkel és persze magyar borkülönlegességekkel a Károlyi kert bejáratánál. Este romantikus gyertyafény, finom italok és meghitt környezet alapozza meg a tökéletes hangulatot.

Epreskert
EpreskertFotó / 123RF

Epreskert

Mielőtt beborul, látogass el a Bajza és a Munkácsy Mihály utca környékére, ahol kikerekedett szemekkel fogod nézni az eléd táruló látványelemeket. Az Epreskert egy őspark, ahol a buja növényzettel egyidős épületek és szoboralkatrészek összevisszasága között egy különös rendszer vélhető felfedezni. Mitől Epreskert? Korábban a területen rengeteg eperfa virágzott, amelyek levelén selyemhernyók falatoztak, később pedig Huszár Adolf szobrászművész itt készítette el Deák Ferenc szobrát. Ezek után rengeteg művész alkotott itt ingyenesen, majd lassacskán a környék megtelt szobrászokkal és festőkkel, akik jelmezes művészestélyeken vettek részt a kert ölén. Aki ellátogat ide, egy örök élményt és a múlt darabjait viszi magával a sétát követően.


Továbbicsudahelyekkelvár még Budapest egész évben, ne hagyd ki egyiket se!