A zene szeretetén keresztül az állatokért

Sok kiskedvenc szerető családi közegben él, ám rengeteg négylábú várja még az ideális társat maga számára, akitől védelmet, szeretetet és finom falatokat kaphat. A bántalmazott, magára hagyott állatoknak szüksége van a segítségre, ami szerencsére a legtöbb esetben meg is érkezik, hála a Tetovált Állatmentők odaadó munkájának.

A korábban Budapesti Állatmentők néven futó, ám 2011-től már Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület legfőbb célja az elmúlt tíz évben a rászoruló állatok mentése, gondozása és örökbeadása. Az indulás óta sok olyan kezdeményezésben vettek részt, amelyek népszerűsítették az állatvédelmet, azonban a jelenleg induló #szeresdazenét projekt a lehető legkülönlegesebb összefogás a társadalomban.

Vajon mi a közös pont a rockzene és az állatmentés között? „A jó emberek!" – meséli nevetve Balla Nóra, a projekt menedzsere és az Egyesület hivatalos fotósa.

Balla Nóra
Balla NóraFotó / Norigami works

 Mi volt az oka az egyesülethez való csatlakozásodnak?

Tudod, ez egy nagyon jópofa sztori. Schrott Peti – aki a #szeresdazenét kampányt indította –tulajdonában áll a Trabant Presszó. Itt szerveztek 2018 decemberében egy jótékonysági workshopot. Nagyon megtetszett, így természetesen befizettem rá. Annyira tetszett az egész és olyan lelkesen gyűjtöttem az adományokat, hogy a workshop után úgy éreztem, ismételnem kell. Ekkor került képbe a Tetovált Állatmentők. Nyilván a név fogott meg elsőnek, másodjára pedig az, hogy mennyi rossz sorsú állaton segítenek.

Hogyan lettél önkéntesből a Tetovált Állatmentők egyik oszlopos tagja, fotósa, projekt szervezője?

Borzasztó volt látni azt a rengeteg gazdára váró, a mi esetünkben legtöbbször bántalmazott kutyát a rácsok mögött. Folyamatosan járt az agyam, hogy mivel tudnék még segíteni az adományokon és a sétáltatáson kívül. Így adtam, amit tudtam, a fotós és a kommunikációs érzékeimet. Az elmúlt időben ez odáig nőtte ki magát, hogy szerencsére nagyon sok hasznos projektet futtatok most is az Egyesületnél, köztük a #szeresdazenét kampányt.

Ugye te is olvadozol?
Ugye te is olvadozol?Fotó / Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület Facebook

Honnan jött a kampány ötlete?

Az első ötletem egy jótékonysági naptár elkészítése volt, így elkezdtem zenekarokat keresni. Az első utam a Pokolgép korábbi énekeséhez, Kalapács Józsefhez vezetett, majd a Continoom frontembere következett, Schrott Peti. Emellett kiírtam egy felhívást az oldalra, amiben zenekarokat kerestem, melyre 40-45 együttes jelentkezett. Nem tudtam volna kiválasztani a sok remek banda közül 12-őt, így jutottam odáig, hogy Peti kampányát beolvasztom a korábbi ötletembe és a naptár mellett belekezdünk a #szeresdazenét kampányba.

A járványhelyzet megnehezítette mind az állatmentők, mind a zenekarok helyzetét. Az elmaradt koncertek és lemezkiadások megviselték a zenésztársadalmat, így az összefogás kölcsönösen hasznos mindkét fél számára.

Az állatvédelmet népszerűsítő zenekarok között főként rock és punk zenekarok szerepelnek, akik kedvelik ezt a zenei stílust azok számára ismerősen csenghet a Tales of Evening, a Divided, a Leecher vagy éppen a Nova Prospect és a Wrath of Azazel neve, akik mellett még számos híres zenekar vállalt korábban és vállal mind a mai napig kezességet az üggyel kapcsolatban. A későbbiekben a projekt bővítésre kerülhet más zenei stílust képviselő zenészekkel és együttesekkel is.

Micsoda tekintet.
Micsoda tekintet.Fotó / Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület Facebook

A #szeresdazenét projekt kapcsán szervezés alatt áll egy zenei koncertsorozat, aminek bevétele az Egyesület tevékenységét segíti majd. A kiskedvencek mentése ugyanis nem áll meg a szenvedő teremtmények befogása után. Az állatokat etetni és gondozni szükséges, valamint az egyre növekvő számuk miatt tágasabb helyre is szükség van.

A segítők rengeteg módon tudnak adományozni, akár az adó 1%-nak felajánlásával, az ADHAT vonalon keresztül, PayPallal, banki átutalással, tárgyi adományokkal, a szabadidőddel, valamint tetkós termékek vásárlásával is. A #szeresdazenét projekt keretein belül új promóciós termékek is tervezés alatt vannak, így figyeljétek a FCK Animal Abusers - Tetovált Állatmentők Támogatói Oldalát a legújabb termékekért!

Az érdeklődők milyen módon tudnak csatlakozni a kezdeményezéshez?

A zenei vonal ugyanúgy, ahogy a többi, már meglévő támogató zenekar és zenész. Keressenek engem és mindent elmondok, a csatlakozástól a részvételen át, mindent. A civil támogatók figyeljék az oldalainkat és osszák a posztokat, ahányszor csak lehet. Szeretnénk, ha ez a kampány mindenkihez eljutna.

Ugye te is szívesen támogatnál egy ilyen vagány lehetőséget? Kövesd Te is a Tetovált Állatmentők Facebook vagy Instagram oldalát és segítsd te is az Egyesület működését!