Hihetetlen magyar Guinness-rekordok, amikről még biztosan nem hallottál

A Guinness Rekordok Könyvébe bekerülni nem kis teljesítmény, viszont jó pár olyan magyar ember van, akiknek ez sikerült. Bemutatunk most nektek négy magyar tehetséget, akik nemcsak felállították, de a mai napig is tartják hihetetlen teljesítményüket.

Ha szívesen olvasnál még a témában, akkor csekkold a legértelmetlenebb, a legfurcsább és az evős Guinness-rekordokról szóló cikkeinket is!

Szaltós zsákolás trambulinról

2016-ban a Face Team Akrobatikus Sportszínház akrobatája, Huszár Bálint megdöntött egy világrekordot: 6 méter 18 centiméterről zsákolt egy kosárlabdát trambulin segítségével, a mutatvány közben pedig még egy szaltót is produkált. Ezzel a teljesítménnyel Bálint beírta magát a Guinness-rekordok könyvébe.

Huszár Bálint
Huszár BálintFotó / Facebook

A legtöbb üvegpörgetés egy perc alatt

Ezt a rekordot Kovács György neve fémjelzi, aki mindössze 23 évesen megdöntötte az egykezes üvegpörgetés rekordját. A fiatal pultos egy perc alatt 146-szor forgatott meg a levegőben egy üveget úgy, hogy csak a kézfejével ért hozzá. György ezzel maga mögé utasította az előző, 108 fordulatos csúcsot.

Kovács György
Kovács GyörgyFotó / Facebook

A leghosszabb étlap

Vannak, akiknek sokszor borzasztó nehéz eldönteniük egy étteremben, hogy milyen ételt is rendeljenek. Ezek az emberek igazán nagy bajban lettek volna, ha a bezárása előtt eljutottak volna a Mófarguru étterembe, ahol egy hatalmas, 1810 tételből álló menüsor fogadta volna őket. Halasi András, a vendéglő tulajdonosa ezzel elnyerte a leghosszabb étlap Guinness-rekordját.

Mófarguru étterem
Mófarguru étterem

A legnagyobb rendszámtábla-gyűjtemény

Kenyeres Péter és Kenyeres Tamás valószínűleg sosem gondolták, hogy egy olyan ártatlan hobbi, mint a rendszámtáblák gyűjtése egyszer elhoz számukra egy díjat. A testvérpár 1990 óta űzi ezt a különleges hobbit, 2011-ben pedig 11 345 rendszámtáblával be is kerültek a Guinness-rekordok könyvébe, a gyűjteményük pedig valószínűleg azóta is folyamatosan gyarapszik.

Kenyeres Péter és Kenyeres Tamás
Kenyeres Péter és Kenyeres TamásFotó / Facebook