Ugye te nem vagy ilyen? Ezekkel az emberekkel lehetetlen együtt élni

Az egyik legnagyobb mérföldkő az életben az, amikor fiatal egyetemistaként külön költözöl a szülőktől, lényegében új életet kezdesz. Ehhez elengedhetetlen, hogy tudatosítsd, nem minden fog úgy alakulni, ahogy azt szeretnéd. Ez a szabály érvényes lehet a lakótársakkal kapcsolatban is, hisz sokszor csak az együttéléskor derül ki igazán, milyen a másik személy.

Az egyetem kezdése előtt sokan költöznek a választott egyetem otthonául szolgáló városba, valószínűleg idén is többen emellett döntenek. Reméljük, hogy a következő szemeszterben már végig lesz lehetőség jelenléti órákra járni, ezért érdemes megfontolni a költözést akár kollégiumba, akár albérletbe.

Ha más emberekkel kell megosztanod az élettered, valószínűleg problémákkal fogod magad szembetalálni, hisz a másik szokásait tolerálnod kell, ahogy neki is a tieid.

Kik azok a személyek, akik megnehezíthetik ezt az együttélést?

Aki sosem pakol el maga után

Még ha külön szobád is van, a közös tereken valószínűleg osztoznod kell majd a lakásban. Emiatt érdemes felkészülnöd arra, hogy valószínűleg többször találkozol majd mosatlan edényekkel, fent maradt szeméttel és cuccokkal mindenfelé. Az emberek nagy része szereti másra hagyni a munkát, és ennek az a legegyszerűbb módja, ha "véletlen" megfeledkezik a házimunkáról.

Az emberek nagy része szereti másra hagyni a munkát
Az emberek nagy része szereti másra hagyni a munkátFotó / 123RF

Aki állandóan vendégekkel állít haza

Az otthont legtöbben azzal a hellyel azonosítják, ahol pihenni, feltöltődni szoktak. Ám előfordulhat, hogy egy olyan lakásban találod magad, ahol többen laktok, tehát megfordulnak más, idegen arcok, akik esetleg nem tudják megérteni, hogy rád is tekintettel kellene lenniük.

Az otthont legtöbben azzal a hellyel azonosítják, ahol pihenni, feltöltődni szoktak
Az otthont legtöbben azzal a hellyel azonosítják, ahol pihenni, feltöltődni szoktakFotó / 123RF

Aki nem tud úgy tenni, mintha nem élne veled

Az együttélés egyik alapfeltétele, hogy a közösen eltöltött idő mellett tiszteletben tartod a másik privát szféráját. Tehát nem zavarod, amikor nem szeretné; nem hallgatod hangosan a zenét, amikor ő tanulna; és nem hagysz koszt magad után.

Ezekkel a tulajdonságokkal rendelkező emberekkel szinte lehetetlen együtt élni, de ne aggódj, minden csak a kompromisszumok kérdése.