Lehet olcsón jól szórakozni? Négy pénztárcabarát programötlet nyárra

A nyár már a nyakunkon, a teraszok nyitva, védettségi igazolvánnyal pedig gyakorlatilag a lábaink előtt hever minden, amit csak csinálni lehet. De mi van akkor, ha az embernek nincs kimeríthetetlen pénztárcája, de azért jól szeretné érezni magát? Mutatjuk, mihez kezdj!

Minden hétvégén teraszon iszogatni, éttermezni, vagy állandóan bulizni nem olcsó mulatság – ennek ellenére nem sokan vágyunk otthon ülésre, pláne ennyi bezártság után, na meg mikor már a hőmérő higanyszála is 30 fok fölé kúszik. Aggodalomra semmi ok – szűkösebb kerettel sem kell lemondanod az élményekről!

Piknikezz!

Nyáron minden adott a tökéletes piknik kivitelezésére – szép idő, nagyobb szabadság, zöldellő parkok – és még pénzügyi szempontból is az egyik legjobb hétvégi program. Szólj a barátaidnak, készítsétek ropogtatnivalót vagy amire épp vágytok, fogjatok egy plédet, és irány a Margit-sziget! Garantáltan felér egy teraszozós délutánnal.

Pro-tipp: Ha új szintre helyeznéd a piknikélményt, akkor vegyetek magatokhoz festőkellékeket, és fessetek portrét egymásról – egy-két ital után vagy anélkül: a móka nem fog elmaradni.

Nyáron minden adott a tökéletes piknik kivitelezésére
Nyáron minden adott a tökéletes piknik kivitelezéséreFotó / Shutterstock

Nézd meg a napfelkeltét!

...vagy naplementét – és bár az utóbbit kevesebb erőfeszítéssel jár elcsípni, a látvány határozottan megér egy misét. Sétáljatok fel a Citadellához, vagy a Budai-várnegyedbe extra korán, vagy a naplemente előtt, vigyetek fel valamilyen reggelit (vagy pár sört) és gyönyörködjetek a látványban!

Túrázz!

Budapesten és környékén számos király kirándulási lehetőség vár – ezekről itt találsz tippeket és részletesebb infót. Túrázni, vagy csak császkálni egy nagyot napsütésben és szép időben szuper program – nem mellesleg pedig nem kerül semmibe.

Hívj vendégeket!

Tudjuk-tudjuk, vendégeket hívni nem olcsó mulatság, de ha több olyan barátod van, akik szeretnek enni és társasági lények, akkor akár egy vacsoracsata-szerű rendszert is kialakíthattok – így minden héten valaki más készül, akinél összegyűlhet a csapat. Így már jobban megéri, mint az éttermek, nemde?