Furcsa szomszédok és állandó felújítás: 3 dolog, amit csak az érthet, aki panelban lakik

Panelban élni olyan dolog, aminek zsenialitását a legrészletesebb leírással sem lehet teljes mértékben átadni. Bár kétségkívül van néhány előnye annak, ha valaki emeletes házban él, sok olyan kellemetlen és idegesítő szituációról is be tud számolni, amit a kertes házban élők sosem fognak átérezni.

Ha az egyetem miatt augusztus végétől esetleg te is panelban bérelnél lakást vagy szobát, akkor mindenképp olvass tovább, hogy felkészülhess a legrosszabbra (is)!

Az állandó felújítás

A legelterjedtebb rémtörténet a panelban éléssel kapcsolatban nem más, mint az állandóan felújítást végző szomszédok. Sajnálatos módon ennek teljes mértékben megvan a valóságalapja.

Legyen tél vagy nyár, hétvége vagy hétköznap, esős vagy napos idő, a felső vagy oldalsó szomszédaid rendszeresen fognak találni valami indokot arra, hogy még egy polcot felfúrjanak a falra vagy megjavítsanak valamit. Természetesen több napon keresztül, kisebb-nagyobb megszakításokkal.

Az a bizonyos liftprobléma

Itt most nem a lift esetleges műszaki problémáira gondolunk, hanem arra a kellemetlen szituációra, amikor egy teljesen idegen lakóval kell egy liftben utazni.

Ezeket a kertes házban élők sosem fogják átérezni.
Ezeket a kertes házban élők sosem fogják átérezni.Fotó / Mediaworks

Természetesen vannak ennél sokkal nagyobb problémák is az életben, de aki panelban él, az pontosan tudja, hogy sokszor egy örökkévalóságnak tűnik az a néhány másodperc, amíg a lift az ő emeletére ér. Addig pedig marad a kínos csend és a liftben kihelyezett reklámok tettetett érdeklődéssel való olvasgatása.

A néni, aki mindent tud

Minden panelban lakik egy idős néni, aki a ház minden lakójának életével kapcsolatban tudni véli a legfrissebb fejleményeket. Az érdeklődéssel alapvetően nem is lenne gond, a probléma akkor kezdődik, amikor véletlenül összetalálkozol vele a folyosón és kérdés nélkül rád zúdítja a legújabb pletykákat.

Mondandóját általában azzal zárja, hogy megkér, ne mondd el senkinek azokat, amiket most megtudtál, mert titok. De természetesen nyilvánvaló, hogy amint találkozik egy másik szomszéddal, elejétől a végéig ugyan így előadja neki is a sztorit.

Ha kíváncsi vagy még néhány olyan dologra, amitől garantáltan falnak mész a panelban, a Ripost cikkében is olvashatsz párat.