Az örök fiatalság titka: ezt a négy dolgot ne tedd SOHA!

A fiatalsághoz az őskor óta csupa pozitív asszociációt kötünk: a szépséget, az örömet, a szerelmet, a gondtalanságot... Nem csoda hát, hogy ugyanilyen régóta próbálkozik az ember megfejteni az örök fiatalság titkát is.

Azt persze nem ígérhetjük neked, hogy megadjuk az alkimisták titkos receptjét, amelyet eleddig elveszettnek hitt mindenki, de van néhány ötletünk, mit érdemes elkerülni, ha sokáig szeretnéd megőrizni üdeséged.

Szóval milyen hibákat ne kövess el?

Nem használsz fényvédőt

Fiúk, lányok, az a szomorú hírünk van, hogy az UV-sugárzás nem válogat, és mindenkire pont ugyanolyan hatással van. Ami most még bronzos ragyogás a tengerparton, abból néhány évtizeden belül pigmentfoltok és korai ráncok lesznek – a bőrrák kockázatának növekedéséről nem is beszélve. Ugyanezen okok miatt a szoláriumot is érdemes hanyagolni, még azokat is, amik ártalmatlanként hirdetik magukat.

Használj fényvédőt!
Használj fényvédőt!Fotó / 123rf

Nem iszol eleget

Mármint vizet. A dehidratáltság a fejfájáson és egyéb, kellemetlen testi tüneteken kívül szintén felelős a ráncok korai kialakulásáért. A dehidratáltság kitűnő bűntársai még az excesszív alkoholfogyasztás és a dohányzás is, szóval tessék legközelebb ásványvizet kérni vodkaszóda helyett a teraszon!

Nem iszol eleget!
Nem iszol eleget!Fotó / 123rf

Túl sok sötét színt hordasz

Abszolút megértjük, hogy még mindig van benned valamennyi abból a meg nem értett tinédzserből, aki a személyiségét csak a fekete színnel tudta megfelelően kifejezni. Jó azonban tudni, hogy a mi földrajzi térségünkben élő emberek többségének egyáltalán nem áll jól ez a sötét stílus: sápaszt minket vagy éppen eltereli a figyelmet a természetes színeink összhangjáról. Néhány fekete alapdarab persze mindig jól jön, de érdemes nyitni a színek világa felé.

Mosolyogj!
Mosolyogj!Fotó / 123rf

Ritkán nevetsz a fotókon (vagy úgy általában)

Nyilván nem kérjük, hogy az életed legnehezebb időszakait is széles mosollyal vészeld át, sokkal fontosabb, hogy megéld az érzéseidet. Általánosságban viszont elmondható, hogy a jókedélyű, felszabadult, vidám, mosolygós embereket fiatalosabbnak találjuk, így ha most nem is érzed olyan égetőnek a kérdést, néhány év múlva jusson eszedbe, hogy – a nevetőráncok ellenére – megéri mosolyogni.