Halálos hülyeségek: Darwin-díjas esetek, amikre egyszerűen nincs magyarázat

A Darwin-díjról valószínűleg már te is sokat hallottál, ami nem véletlen. Ezt a "kitüntetést" olyan emberek kapják meg, akik a saját butaságuk miatt, értelmetlenül haltak meg vagy vesztették el szaporodóképességüket. Mindez pedig Charles Darwin természetes kiválasztódás elméletére vezethető vissza.

A díj hivatalos honlapját egy Wendy Northcutt nevű nő alapította meg 1994-ben, ahol azt is megfogalmazta, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie valakinek ahhoz, hogy elnyerhesse a díjat.

A nyertesek közül hoztunk néhány példát.

Az első díjazott

Az első Darwin-díjas eset 1994-ben történt meg, amikor egy amerikai férfi ingyen üdítő reményében rángatni kezdett egy italautomatát, ami végül ráborult, és agyonnyomta. Talán jobban járt volna, ha inkább kifizeti azt az italt...

Az első Darwin-díjas eset 1994-ben történt megFotó / AFP

Életüket egy szelfiért

Az okostelefonok és a közösségi média világában talán már nem meglepő, hogy az emberek bármit képesek megtenni egy tökéletes Insta-képért. Nem volt ez másképp Moses Ndlovu esetében sem, aki Zimbabwében barátaival három elefántra lett figyelmes, és úgy gondolták, hogy lefotózkodnak velük. Az elefántok viszont rájuk támadtak, Moses pedig nem tudott elég gyorsan elmenekülni, így halálra taposták.

Az okostelefonok és a közösségi média világában talán már nem meglepő, hogy az emberek bármit képesek megtenni egy tökéletes Insta-képértFotó / Pinterest

Hasonló eset történt két mexikói barátnővel, Nitzia Mendoza Corrallal és Clarissa Morquecho Mirandával. A lányok egy repülőtér melletti lóversenyen vettek részt, majd úgy gondolták, hogy fotózkodnak egyet a közelben lévő kifutón. A nagy zaj miatt nem vették észre, hogy egy kisgép épp leszállni készült, aminek szárnya végül agyonütötte a lányokat.

A szarvas bosszúja

A vadászat népszerű, ám egyáltalán nem veszélytelen sport. Egy férfi azonban bebizonyította, hogy nem csak az éles lőfegyverek azok, amiktől tartani kell. A vadász a fölötte lévő sziklán álló szarvast lőtte ki a puskájával, arra azonban nem számított, hogy az állat leesik onnan, és agyonnyomja őt.

A tökéletes védelmi rendszer

Egy amerikai bácsi felállított egy rendszert a családi ékszerek védelmére, aminek lényege, hogy azt, aki kinyitja az ékszeres szekrényt, egy fegyver lövi meg. Az ötlet tökéletesen működött, csak kár, hogy a bácsi volt az, aki először kipróbálta...