Siketvak keramikus, vak festő, ujj nélküli ékszerész - és neked mi a kifogásod?

Nemcsak a túléléshez elengedhetetlen evés, ivás, alvás és szaporodás létszükséglete az embernek, hanem a művészet és a szépség is. Ez lehet az egyik oka annak, hogy akiben megvan ez a vágy, mindig megtalálja a módját az alkotásnak.

Szégyenlősség, önbizalomhiány és nem megfelelő eszközök. A legtöbb ember számára ezek a legnagyobb kifogások, hogy miért nem valósítja meg a dolgokat, amik a fejében kavarognak. Viszont vannak olyanok, akiket az élet érzékeiktől vagy végtagjuktól fosztott meg, de a vágytól, hogy kifejezzék önmaguk, nem tudta.

Szóval, ha ott a fejedben az ötlet, végy példát és kezdj alkotni!

Fafaragó központi idegrendszeri sérüléssel

A cerebrális parézis (angolul cerebral palsy) a mozgás és testtartás károsodásával járó maradandó betegség. Ezzel született a bhutáni Pema Tshering is, akit hatévesen elhagyott édesanyja. Pema árvaként, de gondozásban nőtt fel, és bár a kezeit nem tudja használni, megtanult mindent a lábával csinálni: enni, inni és faragni is.

Siketvak keramikus

Kevin Crosbyt Usher-szindrómával diagnosztizálták, ami látás- és halláscsökkenést okoz. Gyermekkorában, 13 évesen jelentkeztek a betegség első tünetei nála, amikor egy focimeccsen elsötétedett számára a világ. A kerámiázásba 2020-ban vágott bele, hogy helyre tegye a lelkét. A miénket is sikerült inspirálja a történetével.

Ujj nélküli ékszerész

Annette Gabbedey ujjak nélkül született, de ez nem állította meg abban, hogy sikeres és elismert ékszerész legyen belőle.

Vak festő

John Bramblitt a világ egyik legsikeresebb vak festője, aki a tapintásával tanult meg „látni" a festéshez. A festékek különböző textúrái alapján különbözteti meg őket, ez alapján fest és képzeli el, hogy mit visz a vászonra.