A cikinél is cikibb: idegesítő szokások, amiket senki nem hiányolt a terasznyitás előtt

A teraszok mára már mindenki számára nyitva állnak itthon, az idő egyre melegebb – minden adott egy finom vacsihoz, vagy pár pohár italhoz, tehát mindenhez, ami után az elmúlt hónapok során epekedtünk. Legyünk azonban őszinték: néhány dolog, illetve néhány vendégtípus senkinek sem hiányzott a karantén során – de kik is ők?

Vannak azok a helyzetek, amikor étteremben ülünk, és már minket is kiakaszt a szomszédos asztalnál ülő társaság, nem beszélve a hely dolgozóiról: ennél talán csak az a kellemetlenebb, ha a mi asztalunknál van egy modortalan személy, legyen az egy barát barátja, vagy egy szerencsétlenül választott első randi.

De mi az, ami valóban kiveri a biztosítékot?

Elviselhetetlen hangoskodás

Megvan az az érzés, amikor nemhogy a másikat, de a saját gondolataidat sem hallod a szomszédos asztalnál ülő társaságtól? Értjük, hogy a karantén után mindenki be van zsongva, de az ilyen esetek tutira vonzóbbá teszik az otthon nyugalmát...

Az ilyen esetek tutira vonzóbbá teszik az otthon nyugalmát...
Az ilyen esetek tutira vonzóbbá teszik az otthon nyugalmát...Fotó / Shutterstock

Órákig tartó képkészítés

A közösségi média érájában nem elég a tökéletesen elrendezett asztalról Insta-sztorit készíteni – sokan egymásról is kész mini-fotózásba kezdenek. Ez persze leginkább akkor zavaró, amikor farkas éhesen arra vársz, hogy a haverjaid végre engedélyt adjanak elkezdeni a vacsorád.

A közösségi média érájában nem elég a tökéletesen elrendezett asztalról Insta-sztorit készíteni
A közösségi média érájában nem elég a tökéletesen elrendezett asztalról Insta-sztorit készíteniFotó / Shutterstock

Modortalanság

Legyen az a pincérnek való csettintgetés, „lesz egy" kezdetű mondatok, a „köszönöm" szó teljes elhagyása, vagy teli szájjal evés – modortalannak lenni nem menő, és valószínűleg sem a vendéglátásban dolgozóknak, sem pedig az udvarias asztalpartnereknek (akiknek az illetlen ismerősük helyett van szégyenérzetük) nem hiányoztak az ilyen típusú vendégek.

Modortalannak lenni nem menő
Modortalannak lenni nem menőFotó / Shutterstock

Telefonmánia

A fotózásnál már érintettük a témát, viszont a több száz kép készítése mellett a telefonálás, állandó üzengetés, kétpercenként a mobilunkra pillantás is rettentő zavaró tud lenni az asztaltársaságnak, és olykor a pincérnek is. Senkitől sem túl nagy elvárás pár óra megosztatlan figyelem!

Csekkold le a Bors cikkét, ahol egy kész listát láthatsz a legidegesítőbb vendégtípusokról!