A cikinél is cikibb: idegesítő szokások, amiket senki nem hiányolt a terasznyitás előtt

A teraszok mára már mindenki számára nyitva állnak itthon, az idő egyre melegebb – minden adott egy finom vacsihoz, vagy pár pohár italhoz, tehát mindenhez, ami után az elmúlt hónapok során epekedtünk. Legyünk azonban őszinték: néhány dolog, illetve néhány vendégtípus senkinek sem hiányzott a karantén során – de kik is ők?

Vannak azok a helyzetek, amikor étteremben ülünk, és már minket is kiakaszt a szomszédos asztalnál ülő társaság, nem beszélve a hely dolgozóiról: ennél talán csak az a kellemetlenebb, ha a mi asztalunknál van egy modortalan személy, legyen az egy barát barátja, vagy egy szerencsétlenül választott első randi.

De mi az, ami valóban kiveri a biztosítékot?

Elviselhetetlen hangoskodás

Megvan az az érzés, amikor nemhogy a másikat, de a saját gondolataidat sem hallod a szomszédos asztalnál ülő társaságtól? Értjük, hogy a karantén után mindenki be van zsongva, de az ilyen esetek tutira vonzóbbá teszik az otthon nyugalmát...

Az ilyen esetek tutira vonzóbbá teszik az otthon nyugalmát...Fotó / Shutterstock

Órákig tartó képkészítés

A közösségi média érájában nem elég a tökéletesen elrendezett asztalról Insta-sztorit készíteni – sokan egymásról is kész mini-fotózásba kezdenek. Ez persze leginkább akkor zavaró, amikor farkas éhesen arra vársz, hogy a haverjaid végre engedélyt adjanak elkezdeni a vacsorád.

A közösségi média érájában nem elég a tökéletesen elrendezett asztalról Insta-sztorit készíteniFotó / Shutterstock

Modortalanság

Legyen az a pincérnek való csettintgetés, „lesz egy" kezdetű mondatok, a „köszönöm" szó teljes elhagyása, vagy teli szájjal evés – modortalannak lenni nem menő, és valószínűleg sem a vendéglátásban dolgozóknak, sem pedig az udvarias asztalpartnereknek (akiknek az illetlen ismerősük helyett van szégyenérzetük) nem hiányoztak az ilyen típusú vendégek.

Modortalannak lenni nem menőFotó / Shutterstock

Telefonmánia

A fotózásnál már érintettük a témát, viszont a több száz kép készítése mellett a telefonálás, állandó üzengetés, kétpercenként a mobilunkra pillantás is rettentő zavaró tud lenni az asztaltársaságnak, és olykor a pincérnek is. Senkitől sem túl nagy elvárás pár óra megosztatlan figyelem!

Csekkold le a Bors cikkét, ahol egy kész listát láthatsz a legidegesítőbb vendégtípusokról!