Mutasd hogy reagáltál a maszkviselés eltörlésére, megmondom, ki vagy!

Az ország szinte egy emberként lélegzett fel – a szó szoros értelmében –, amikor néhány hete eltörölték a kötelező maszkviselést a közterületeken. Sokan elhamarkodottnak találták az intézkedést, mások pedig nem értik, miért kellett vele eddig várni, de az biztos, hogy mindannyiunk életére hatással van.

Nézzük hát, milyen emberi reakciók érkeztek az elmúlt hetekben a szabály eltörlésére, és hogyan viseljük a maszkot most!

Aki szatyorban él

A mobilján csak macskás videókat néz, mert a járványhelyzetről szóló hírek annyira szétzilálták az idegeit, hogy felhagyott az események követésével. Még mindig maszkot vesz akkor is, ha csak a futár által lerakott csomagért megy ki az ajtója elé, és az utcán dühösen fújtat a maszk nélküli embereket látva.

Dühe csak fokozódik, mikor meglátja a mikuláscsomagot az autója szélvédőjén – bizony, az ingyenes parkolás beszüntetéséről is sikerült lemaradnia.

Aki eddig is lázadt

Az ő életében nem állt be különösebb változás az intézkedés óta, hiszen eddig is kreatív módokon próbálta megúszni, hogy felvegye a maszkot a nyílt utcán.

Büszke rá, hogy már kitapasztalta azokat az útvonalakat, ahol biztosan elkerülik a rend éber őrei, ugyanakkor a szabály eltörlése óta némi ürességet is érez: hát most hogyan fogják tudni az emberek, hogy őt milyen kemény fából faragták?

Aki még mindig 2020-ban él

Kicsit hasonlít a szatyorban élő típushoz, azonban ő nagyon is követi a járvány alakulását. Még mindig azt a kék, egyszerhasználatos maszkot hordja, amiből tavaly 150 darabot betárazott, és a gumikesztyű is állandó kiegészítője.

Nem meri elhinni, hogy a helyzet javulhat, így továbbra is nagyon szigorúan betartja az óvintézkedéseket, és mélységesen megveti azokat, akik nem így tesznek. Teraszozni majd csak jövőre jut el, addig is visszasírja a vásárlási idősávot.

Van, aki továbbra is nagyon szigorúan betartja az óvintézkedéseket, és mélységesen megveti azokat, akik nem így tesznek.
Van, aki továbbra is nagyon szigorúan betartja az óvintézkedéseket, és mélységesen megveti azokat, akik nem így tesznek.Fotó / 123RF

Aki mindig stílusos

Történjen bármi, az ő önkifejezésének semmi nem szabhat gátat! Oké, ezentúl nem kell mindenképpen hordania a nyílt utcán a szettjéhez tökéletesen passzoló selyemmaszkot, nagy kaland.

Milyen szerencse, hogy az elmúlt évet azzal töltötte, hogy megtalálja a tökéletesen maszkálló rúzst, mert így akkor sem rontja el semmi a megjelenését, ha be kell ugrania valamiért a sarki boltba.

Akit teljesen összezavarnak a szabályok

Folyamatos zavartságban él tavaly óta, szabálytisztelő állampolgárként követi a változásokat, azonban sokszor nem képes lépést tartani velük. Novemberben minden másnap a lépcsőházból szaladt vissza a maszkjáért, mikor sétálni indult.

Újabban pedig azzal kénytelen szembesülni, hogy már három sarkot gyalogolt a villamosmegállótól, és még mindig viseli azt. Néha azon is meglepődik, hogy a filmek szereplői nem veszik fel a maszkot, mikor buszra szállnak, és már nagyon szeretné, hogy vége legyen ennek az egésznek. We feel you, buddy!