6 érdekesség, amit nem tudtál a “szívek királynőjéről”, Diana hercegnőről

Talán nem túlzás azt állítani, hogy Diana hercegnő volt a brit királyi család egyik legikonikusabb alakja. Bár életéről számos könyv és dokumentumfilm látott napvilágot az évek során, akadnak még olyan dolgok a hercegnővel kapcsolatban, amiről csak keveseknek van tudomása.

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk 6 olyan érdekességet a "szívek királynőjével" kapcsolatban, amikről még biztosan nem hallottál.

Diana mint "szívek királynője"

Ez a becenév talán megtévesztő lehet, hiszen Diana valójában sosem volt királynő. 1995-ben, évekkel a válása után egy interjúban azt nyilatkozta, hogy Anglia királynője helyett sokkal inkább szeretne az "emberek szívének királynője" lenni.

A be nem teljesült álom

Diana gyerekkori álma volt, hogy híres balett-táncos legyen, ez a vágya viszont sosem teljesedhetett be. Túlságosan magas volt, ami sajnos nem felelt meg a balett szigorú szabályainak.

Gyerekkori álma volt, hogy híres balett-táncos legyen.
Gyerekkori álma volt, hogy híres balett-táncos legyen.Fotó / Getty Images

Ruth Roche és II. Erzsébet

Kevesen tudják, de Diana hercegnő anyai nagymamája, Ruth Roche II. Erzsébetnek dolgozott. Hosszú éveken keresztül volt a királynő udvarhölgye és bizalmasa, ezen kívül a személyi asszisztense is.

Megismerkedése Károly herceggel

Sokak számára meglepő lehet, de Diana valójában a nővérének köszönhetően ismerkedett meg Károllyal, hiszen Sarah Spencerrel egy időben egy párt alkottak. Diana így ismerkedhetett meg a herceggel, a többi pedig már történelem.

Kapcsolatuk alatt az egész világ őket figyelte.
Kapcsolatuk alatt az egész világ őket figyelte.Fotó / Getty Images

Diana sírja

A szívek királynőjét a Spencer család birtokán helyezték végső nyugalomra, de nem is akárhol. Diana sírja a northamptoni Althorp birtokon található, egy ovális tó közepén elhelyezkedő kis szigeten.

A hercegnő étkezési zavarai

Köztudott, hogy Károly herceggel való házassága alatt (és utána is) Diana bulimiával küzdött, és mindig arra törekedett, hogy egészségesen étkezzen. Ha kíváncsi vagy, miket fogyasztott reggeltől estig a hercegnő, a Mindmegette cikkében elolvashatod.