Instant Insta – Hogyan kezeld profin az instagramod, hogy követőt is hozzon?

Az Instagram felületét nem kell bemutatnunk senkinek, hiszen mindannyian használtuk, vagy használjuk napi szinten. Tudtad, hogy az insta nem pusztán egy olyan fényképalbum, ami mások számára is elérhető? Az itt megosztott posztjaid, ha jól használod őket, komoly bevételi forrásként is jelen lehetnek életedben. Megmutatjuk hogyan csináld!

Aki valamilyen csoda folytán nem ismerné ezt az internetes platformot, azoknak tartunk most egy gyorstalpalót. Az Instagram egy olyan közösségi oldal, ahol fényképek és rövid videók segítségével közölhetünk tartalmakat. Az app neve az instant camera és a telegram szavakból tevődik össze, ezzel is utalva létrejöttének céljára. Saját profilt regisztrálhatsz, amelyet mások követhetnek, a megosztott tartalmakat pedig az adatvédelmi beállításoktól függően kedvelhetik a követőid, vagy akár idegenek is. Szöveges bejegyzés elhelyezésére csak kép alatt, vagy képes formában van lehetőség. Az Insta egy igazi mobil app, amit mind az Android, mind az iOS használói letölthetnek és ingyenesen használhatják.
2010 óta robbanásszerű növekedésnek indult a felhasználók száma, olyannyira, hogy csak a Facebook és a YouTube rajongótáborai előzik meg. Több, mint 1 milliárd aktív felhasználóval bír a platform, ennek okán itt olyan személyek is elérhetőek esetenként, akik az egyéb közösségi média felületein nincsenek fent aktívan. Ez az oka annak, hogy kitűnően használható marketing célokra!
Szeretsz főzni és szeretnéd megmutatni a világnak? Esetleg van egy blogod, amit népszerűsítenél? Beindítanád a karriered, vagy csak népszerűsítenél egy számodra fontos dolgot? A legjobb helyen vagy! Az Instán szerkesztett képeket, 60 másodperces videókat, instagram sztorikat közölhetsz, sőt követőidhez közvetlenül is szólhatsz a Live-on keresztül, vagy hosszabb, akár egy órás videót is közzé tehetsz az IGTV segítségével.
Miért jó ez neked?Szükséged van egy kis self- branding tuningra, vagy komolyabb, hosszútávú terveid vannak azzal, hogy influencer-ré válj? Áll be egy népszerű hashtag mögé és máris elindulhat a karriered! Az insta felülete ugyanis hihetetlenül hatékonyan működik a követők elérését tekintve. A # mögé helyezett szavak kereshetővé válnak, ezáltal könnyebb megtalálni a keresett tematikát a platformon.
A hashtagek használatára rengeteg mód és tipp van. Mindig kettőskereszttel szükséges kezdeni, szóköz nélkül írni a keresésre szánt kifejezést. Próbálj olyat használni, amit sokan követnek. Ez az út a népszerűséghez. Az adott hashtagre kattintva ugyanis megjelenik majd a legfrissebbek között a te képed is! Mindig egyszerűen fogalmazz és könnyen megjegyezhető kifejezést használj, ami releváns a tartalomhoz.
Építsd fel magad!Ahhoz, hogy aktív közösségi táborral rendelkezz, a legfontosabb, hogy olyan oldalt hozz létre, ami konzekvensen ugyanazt a témakört fedi le. Az oldal feedbackje legyen egységes, igyekezz azonos színeket, filtereket használni és legalább napi egy érdekes posztot kitenni! Igyekezz olyan kérdéseket felvetni, amire a követők reagálni fognak, akár lájkokkal, kommentekkel, vagy éppen megosztással. Ezért az elején érdemes nagy kampányokhoz, szélsőséges, de a témában hangsúlyos partnereket követni, kedvelni és megjelölni!

Beindítanád a karriered, vagy csak népszerűsítenél egy számodra fontos dolgot? A legjobb helyen vagy!
Beindítanád a karriered, vagy csak népszerűsítenél egy számodra fontos dolgot? A legjobb helyen vagy!Fotó / 123RF

Legyél hiteles!

Nem fognak követni az emberek olyan oldalakat, amelyek az egészséges életmódot hirdetik, miközben a tulajdonosa minden nap gyorsétteremben eszik. Csak olyan témakörben indíts oldalt, amit teljes szívvel tudsz képviselni! Érdemeld ki a követők hűségét és bizalmát, hogy ne csak a számuk növekedjen, de valódi értékként tekintsenek az általad megosztott tartalomra!
Insta nélkül nem lehet?Lehet, de nem érdemes! Az oldalon szereplő képek közel 25 százalékkal nagyobb aktivitást mutatnak, mint az egyéb közösségi médián megjelenők, továbbá a céges insta fiókok is nagyobb aktív jelenlétre számíthatnak. A márkák embertömegeket érnek el, akár a reklámokon, akár saját posztjaikon keresztül. Mára elértük azt a tendenciát, hogy a cégekre az emberek 70 százaléka az Instagramon keres rá, akinek a 30 százaléka vásárol is ilyen oldalakról.
A menő profilnak rengeteg előnye van így érdemes tanulmányozni hogyan csináld!Keresd ezzel kapcsolatostartalmunkata Sulilife-on!