Védettségi nélkül: 4 népszerű kirándulóhely Budapest környékén, amiket mindenképp látnod kell!

Ha eleged van már a nagyvárosi nyüzsgésből és kikapcsolódnál egy kicsit a természet lágy ölén, valójában nem is kell messzire menned a fővárostól. Budapest környékén is számtalan érdekes és izgalmas úticél található, amiket érdemes felfedezni.

Akár egy laza, romantikus sétára vágysz a pároddal, akár valami nehezebb terepet kerestek a túrázáshoz, számtalan kirándulóhely van a főváros környékén, amiket célba lehet venni.

A célpontokat mi adjuk, a színt a SuliLife: olvasd el ezt a cikket, hogy ne und meg a túrázást!

A kihívás: Rám-szakadék

Ezt a helyet nemcsak a budapestiek látogatják, hanem az ország minden pontjáról érkeznek ide túrázók egy komolyabb kihívás reményében.

Rám-szakadék
Rám-szakadékFotó / Pilis Parkerdő

Ebben a szurdokban egy 112 méteres szintkülönbséget kell leküzdeniük azoknak, akik belevágnak a kalandba, amiből pedig akad, hiszen a Rám-szakadék az ország egyik legnehezebben teljesíthető túraútvonala a szurdok természeti adottságai miatt.

A laza: Nagymaros-Zebegény

Ha te is azok közé az emberek közé tartozol, akik annyira nincsenek oda a hosszú és nehéz túrákért, de szívesen mozdulnak ki a természetbe, akkor ezt az útvonalat pont rád szabták.

Nagymaros-Zebegény
Nagymaros-ZebegényFotó / Csodálatos Magyarország

A Nagymaros és Zebegény közötti út akár egy baráti kiruccanáshoz is tökéletes. Ezt a körülbelül 8 kilométeres távot az is könnyen teljesíti, aki épp nincs a legjobb formájában, az viszont garantált, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodhat.

A látványos: Prédikálószék

A budapestieknek valószínűleg nem kell bemutatnunk ezt a célpontot, hiszen valószínűleg még az is tisztában van a létezésével, aki sosem járt ott.

Prédikálószék
PrédikálószékFotó / Mediaworks

Bár ez az út is a nehezebben teljesíthetőek közé tartozik, határozottan kijelenthetjük, hogy a látvány minden fáradozásért kárpótolja a túrázókat. A 639 méter magas hegyről elképesztő kilátás nyílik a Dunakanyarra, amit legalább egyszer minden magyar embernek látnia kell életében.

A romantikus: Szerelem szobor a váli szőlőskertben

Bár ezért a látványosságért kicsit messzebbre kell utaznunk a fővárostól, az élmény valószínűleg minden szerelmespárt kárpótol.

Szerelem szobor a váli szőlőskertben
Szerelem szobor a váli szőlőskertbenFotó / Mediaworks

A Válon található Szerelem szobor tökéletes célpontja lehet egy romantikus randevúnak, hiszen még csak túracipőt sem kell húzni ahhoz, hogy megközelítsük. Ha pedig az ország más, romantikus pontjaira is szívesen ellátogatnátok a kedveseddel, a Bors cikkében remek kirándulóhelyeket találhatsz.