LinkedIn: Így találhatod meg álmaid állását!

Itt a záróvizsga időszak, utána pedig vár rád a nagybetűs élet. Az álláskeresést sosem lehet elég korán elkezdeni, fogadd meg tanácsainkat, és még ma láss hozzá!

Miben más?A LinkedIn egy sokrétű platform, nem kizárólag az álláskeresésre összpontosít. Remekül integrálja a különböző funkciókat a maximális felhasználói élmény érdekében. Ennek köszönhetően a hagyományos álláskereső portálokhoz képest számos újítást kínál felhasználóinak. Összetettsége ellenére könnyen eligazodunk rajta, kezelőfelülete tulajdonképpen a Facebookra hajaz. Természetesen minden kötelező elemet tartalmaz. Kereshettek munkatapasztalat, földrajzi hely, munkatípus, vállalat szerint. Az állásajánlatoknál megtaláljátok a jelentkezők számát, a munkakör leírását, a szükséges képesítést és nyelvtudást, a javadalmazási csomagot. A kedvező találatokat elmentheted későbbi használatra. A LinkedIn nem kényszerít rá, hogy a böngészőben kelljen kutakodnod a jelentkezési információk után. Egyből átmehetsz a munkáltató oldalára, ahol több állás közül böngészhetsz. Az "Easy apply" gombbal ellátott hirdetéseknél egy-két kattintással a kiválasztási folyamat sűrűjében találhatod magad. Azonban nem véletlenül töltöttünk annyi időt a professzionális profil összeállításával! Keresned se kell, a rendszer adatlapodnak megfelelően ajánlatokat készít elő számodra. Olyan pozíciókat kínál, amelyek tükrözik érdeklődési területed.

Kizárólag rajtad áll, hogyan és miről szeretnél az elsők közt tudomást szerezni!
Kizárólag rajtad áll, hogyan és miről szeretnél az elsők közt tudomást szerezni!Fotó / Shutterstock

A mai világban semmire sem megyünk kapcsolatok nélkülMinden állásajánlatnál látni fogod, hány ismerősöd és hány alumni-társad dolgozik az adott vállalatnál. Mire használhatod ezeket? Az alumnik száma megmutatja, hogy a munkáltató milyen értékesnek tartja az egyetem által kibocsátott diplomát. A vállalati életben nem ördögtől való, hogy a cégek saját tapasztalatuk alapján, egyetemek szerint is rangsorolják a jelentkezőket. Értelemszerűen minél magasabb a szám, annál jobb. Ennél is nagyobb eséllyel indulsz, ha közvetlen kontaktod van a helyhez. Ilyenkor ne legyél rest, és írj rá, hátha tud hasznos tippeket adni! Ha szorosabb kapcsolat fűződik köztetek, még az is előfordulhat, hogy szól pár jó szót az érdekedben. Akkor sem szabad elkeseredni, ha egy munkavállalót sem találsz alma materedből. Adj bele mindent, és mutasd meg, mit tudsz!

Ki korán kel, aranyat lel!Nem csak menteni tudsz, de lehetőséged van értesítők beállítására is. Kizárólag rajtad áll, hogyan és miről szeretnél az elsők közt tudomást szerezni! Kedvenc céged új állást hirdetett meg? Esetleg szívedhez közel álló szektorban vagy pozícióban került ki egy friss lehetőség? A gyorsaság mindenképpen előny. A HR osztályok leterheltsége sok esetben nem teszi lehetővé, hogy egy adott jelentkezőszám felett áttekintsék a beérkezett önéletrajzokat. Aki hamarabb csap le, többet szakíthat. Nem kell mást tenned, mint beütni preferenciád a "Jobs" keresőbe és létrehozni hozzá egy "Job alert-et". Kiválaszthatod, milyen csatornákon és rendszerességgel kívánsz értesítést kapni. Alapesetben a heti, LinkedIn-es opciót ajánljuk. Ha egy vállalatot néztél ki, az ő LinkedIn oldalát kell megkeresned, és ott kérni az alert-et.

Reméljük, most már bátrabban álltok neki az álláskeresésnek! Ha még ezután is paráztok, elárulunk egy titkot: van más módja annak, hogy rátalálj álmaid állására. Sorozatunk következő részéből kiderül, mi is az...

A LinkedIn az üzleti élet szakembereinek professzionális networking és álláskereső platformja. Gazdasági, kommunikációs, IT szakos hallgatóként a regisztráció karriered kihagyhatatlan első lépcsőfoka. Cikksorozatunkkal segítünk megtenni a kezdő lépéseket!
Eddig megismerkedtünk az alapokat, majd elkezdtünk foglalkozni a profil felépítésével: profilkép, munkatapasztalat, skillek.