Marvel a valóságban: emberek, akik szuperképességekkel rendelkeznek

Ki ne szeretett volna gyerekként szupererővel rendelkezni? Vannak emberek, akiknek teljesült az álmuk, és tényleg földöntúli képességet kaptak a sorstól. Összeszedtük a leghihetetlenebbeket.

Megdöbbentő, ám bizonyítható esetek is léteznek azzal kapcsolatban, hogy valakinek szuperképessége lehet.

Veronica Seider - szuper látás

Veronica Németországban született 1951-ben, ahol teljesen átlagos életet élt egészen az egyetemig, amikor rájött, milyen különleges képességgel rendelkezik.

Szuper látás
Szuper látásForrás / Shutterstock

Életének ezen szakaszában kíváncsi lett, majd elment egy kivizsgálásra, ahol kiderült, hogy Veronica olyan jó látással rendelkezik, hogy képes felismerni egy személyt 1,6 kilométeres távolságból. A tévézéssel is problémája voltak, zavarták őt a pixelek. Ennek ellenére nem választott különleges hivatást magának, fogorvos lett belőle.

Daniel Tammet - szuper memória

Daniel 1979-ben született Londonban, és sajnálatos módon a gyerekkorát gyakori epilepsziás rohamok nehezítették meg. Szerencsére ebből ki tudott nőni bizonyos kezelések segítségével. Gyógyulása után derült ki, hogy nagyon könnyen jegyez meg dolgokat, főleg számokat.

Szuper memória
Szuper memóriaForrás / AFP

Világbajnokságokban is megmérettetett, 25 éves korában pedig kivizsgálták, mégis hogyan működik az agya, mi okozza elképesztő tehetségét. Kiderült, hogy Asperger-szindrómás, de emellett savant-szindrómája is van. Továbbá rájöttek orvosai, hogy Daniel még azt is el tudja magyarázni, hogyan működik az agya, hogyan játszódnak le benne ezek a folyamatok.

Isao Machii - szuper reflexek

Szuper reflexek
Szuper reflexekForrás / AFP

Modern szamurájnak hívja magát, hisz hihetetlen gyorsasággal és pontossággal képes kardot forgatni. Összesen hat világrekordot tart, és olyan dolgokra is képes, mint egy fegyverből kilőtt golyót kettévágni úgy, hogy közben a kardját is elő kell rántania. HI-HE-TET-LEN!