Valóban ettől vagy boldog? - Amikor a tükörképed nem mosolyog, de az Insta profilod igen

Szinte lehetetlen olyan fiatalt találni, aki ne lenne jelen a közösségi platformokon. Egyszerűen az életünk részévé vált, hogy megosszuk mindennapjainkat, annak örömteli pillanatait a nagyvilággal. De ez vajon milyen hatással van ránk nézve?

A Be Social online felmérést készített Magyar Tinik a Neten néven, amiben 4684 fiatalt kérdeztek meg, 14 – 25 év között, hogy megtudják, hogyan viszonyul ez a generáció az internethez.

Ahogy telik az idő, és pörögnek a lájkok mások Insta képein, Anna is szeretne egy kicsit középpontba kerülni.
Ahogy telik az idő, és pörögnek a lájkok mások Insta képein, Anna is szeretne egy kicsit középpontba kerülni.Forrás / Instagram

Vegyünk egy átlagos tizenévest, nevezzük el Annának. Anna, amikor éppen nem tanul, vagy a barátaival lóg, akkor a neten biztosan megtalálod. Követi a szebbnél szebb modelleket az Instán, villám gépelést gyakorol Messengeren a legjobb barátnőjével, zenét hallgat, és lemásolja a legújabb trendeket a TikTokon.

Ahogy a felmérésben részt vett tinik 85 százaléka, úgy Anna is, napi 3 óránál is többet tölt a neten.

Ahogy telik az idő, és pörögnek a lájkok mások Insta képein, Anna is szeretne egy kicsit középpontba kerülni. De amikor a tükörbe néz, nem elégedett. Semmi gond, erre való a smink tutorial! Néhány macskás videó után rá is talál a tökéletesre. A smink megvan, ruha fel, és jöhetnek is a képek! Egy kis önbizalom növelés nem árt – gondolja.

A tinik fele hetente többször készít magáról szelfit. Anna is ebbe a csoportba tartozik, és a legjobbakat fel is tölti valahová, ahogy azt minden negyedik fiatal teszi.

Aztán jöhet is a lájkeső! Annyira jól sikerült Anna fotója, hogy nemcsak a szívecskék záporoznak a profiljára, hanem néhány új követőt is bezsebelt Instán. Annát boldoggá tette, hogy ennyien kedvelik őt, ezért egyre gyakrabban oszt meg magáról képeket, megtanulja használni melyik filtert, mikor alkalmazza, és milyen időpontban töltse fel a szelfiket. Egyre inkább közelebb kerül a cél felé, hogy ő is a gyönyörű influenszerek közé tartozzon, de valami még sincs rendben...

Annyira jól sikerült Anna fotója, hogy nemcsak a szívecskék záporoznak a profiljára, hanem néhány új követőt is bezsebelt Instán.
Annyira jól sikerült Anna fotója, hogy nemcsak a szívecskék záporoznak a profiljára, hanem néhány új követőt is bezsebelt Instán.Forrás/ Getty Images

Egyre fárasztóbb követni a trendeket, mindig toppon lenni, és habár ez a világ nagyon szép és hívogató, nem tudja, hogy vajon tényleg őt imádják- e az emberek. Valahogy amikor a tükörbe néz, nem az a mindig mosolygós lány köszön vissza rá, aki az Instagramon bűvöli el a követőket. Szereti ezt a világot, nagyon is, hiszen rengeteg önbizalmat adott neki, de nem akarja, hogy a tükörben lévő lány magányos legyen, ő is megérdemli a figyelmet. De vajon figyelnének rá is? Smink nélkül, teljes valójában? Fél a választól...

Egyre fárasztóbb követni a trendeket, mindig toppon lenni, és habár ez a világ nagyon szép és hívogató, nem tudja, hogy vajon tényleg őt imádják- e az emberek.
Egyre fárasztóbb követni a trendeket, mindig toppon lenni, és habár ez a világ nagyon szép és hívogató, nem tudja, hogy vajon tényleg őt imádják- e az emberek.Forrás / 123RF

Rengeteg Anna van az interneten, akik bizonytalanok, és egy kis figyelemre vágynak, de nem tudják, hogyan is érhetnék el, hogy közben önmagukhoz is hűek maradjanak. Tudatni kell velük, hogy minden Anna értékes úgy, ahogyan van, mert az lesz a legszebb online énünk, ahol a tükörképünk is mosolyog ránk!