Programajánló: július 1-17.

Nincs még programötleted júliusra? Akkor a legjobb helyen vagy! Legyen az egy laza hétvégi program, egy zúzós koncert, egy fergetes buli, egy érdekes kiállítás, egy fontos sportesemény vagy éppen egy fesztivál, júliusban minderre és még sok minden másra is találsz alternatívát. Ebben a cikkben a mi kedvenceinket olvashatod.

Fesztivál

Tisza-tavi napok, július 7–10.

Igazi laza, hosszú hétvégés, családi program is lehet a Tisza-tavi napok, ami a hazai könnyűzenei előadók mellet gazdag gasztronómiai és kézműves kínálattal várja a természetkedvelő látogatóit.
Helyszín: Tiszafüred, Halas tér
Részletek: http://www.tiszatavinapok.hu/

Tisza-tavi napok
Tisza-tavi napokFotó / csodalatosmagyarorszag.hu

Bánkitó Fesztivál, július 8–10.
A Bánkitó annak a maréknyi zenei fesztiválnak az egyike, ami – bár ez alkalommal kevesebb színpaddal várja a látogatóit – nem marad el idén nyáron. Ahogy azt már megszokhattuk, most is alternatív magyar zenekarok vannak a lineupon.
Helyszín: Bánki-tó
Részletek: https://bankitofesztival.hu/

Bánki-tó fesztivál
Bánki-tó fesztiválFotó / csodalatosmagyarorszag.hu

Zene

Budapest Bár 1000. koncert, július 1.

A Budapest Bár egy slágereket, filmzenéket, táncdalokat feldolgozó, azokat népies bőrbe bújtató, egyedülálló zenei produkció. Ezen az 1000., jubileumi koncertjükön – kivételesen – a zenekar összes tagja színpadra áll egy fergeteges mulatság erejéig.
Helyszín: Budapest Park
Részletek: https://www.budapestpark.hu/events/budapest-bar-20200709

Budapest Bár
Budapest BárFotó / Mediaworks

Aerosmith koncert, július 12.
Július 12-én, több mint 25 év után újra Budapestre érkezik az Aerosmith! A Rock and Roll ikonjai a megalakulásuk 50. évfordulójának alkalmából tartanak turnét, amelynek egyik állomása a magyar főváros.
Helyszín: Puskás Aréna
Részletek: https://www.livenation.hu/artist-aerosmith-643

Aerosmith
AerosmithFotó / gettyimages.com

KISS koncert, július 15., 20:00
Július elején nem lesz hiány élő legendákból Budapesten: a KISS, az End of the Road névre hallgató, több éves turnéjával mond búcsút a rajongóinak, amelynek szerencsére Magyarország is része. Látványos produkcióra, hatalmas slágerekre és egy történelmi estére lehet számítani.
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Részletek: https://tickets.funcode.hu/event/kiss-2020

Kultúra

Lassú élet. Radikális hétköznapok kiállítás, július 14 – szeptember 5.
Globális kérdések, környezeti problémák, a régi szemléletmódok válsága, slow életmód, túlfogyasztás. Ezeket a kérdésköröket boncolgatják a kiállításon látható, különböző műfajú alkotások, amelyek nem csak a problémát vetik fel, hanem egyúttal a megoldásra is keresik a választ. Korunk társadalmának görbe tükre mellet ennek a kiállításnak olyan célkitűzései vannak, mint a változásra késztetés és a különböző életmód-alternatívák bemutatása.
Helyszín: Ludwig Múzeum
Részletek: https://www.ludwigmuseum.hu/kiallitas/lassu-elet-radikalis-hetkoznapok

Gyógyír, május 4. – augusztus 15.
A Lassú élet. Radikális hétköznapok c. kiállításhoz hasonlóan a Gyógyír is megoldásokkal várja látogatóit; ezúttal a mentális egészség megőrzésének témakörében. Nyolc alkotó – első sorban a fotográfia segítségével – vizsgálja a mentális betegségekből, többek között a depresszióból való kiutat és egyúttal kísérletet tesz a megfelelő gyógyír megtalálására.
Helyszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
Részletek: https://capacenter.hu/kiallitasok/gyogyir/

Gyógyír
GyógyírFotó / Cápa Központ

Gasztro

Pancs Gasztroplacc, minden vasárnap délelőtt
A Pancs egy olyan esemény, amely romkocsmából kistermelői piacot varázsol minden vasárnap délelőtt. Nem csak termékeket vásárolhatunk (így támogatva a hazai kistermelőket), hanem kóstolhatunk és egy igazi vásári fergetegben és derűs közösségben találhatjuk magunkat, ha ellátogatunk.
Helyszín: Élesztőház
Részletek: https://www.pancspiac.com/

Food Truck Show, július 2 – 4., 9 – 11.
Az ország mozgó „étterme" júliusban is feltűnik az ország több pontján. Július 2–4. között a Keszthely Festen és a Derby Fesztiválon a Kincsem Parkban, a 9–11-ei hétvégén pedig Balatonfüreden, immár 150 autónyi, minőségi gasztronómiai felhozatallal. A pop up rendezvény egész évben járja az országot, így érdemes figyelni a honlapjukat, ahol megtaláljátok az egész éves programtervet.
Helyszínek: Keszthely, Kincsem Park, Balatonfüred
Részletek: http://foodtruckshow.hu/

Sport

Európa Bajnokság, július 6., 7., 11.
Július 6-án és 7-én a hivatalos, városligeti Szurkolói Zóna és sok más helyszín mellett, a Budapest Park is vetíti az EB elődöntőit, 11-én pedig a döntőt. Jó hír, hogy ingyenes a részvétel és a mérkőzések után bulival várnak!
Helyszín: Budapest Park
Részletek: https://www.budapestpark.hu/events/eb-elodoento-20210706

Telekom Vivicittá Félmaraton, július 10-11.
A futás kedvelőinek legnagyobb örömére idén nyáron is lesz Telekom Vivicittá. A korábbi évekhez hasonlóan az egész család összes tagja találhat számára izgalmas programokat ezen a hétvégén. Vivi cittá, vagyis éljen a város!
Helyszín: Budapest, Hősök tere
Részletek: http://www.futanet.hu/cikk/27-kh-mozdulj-futoest

Telecom Vivicittá félmaraton
Telecom Vivicittá félmaratonFotó / Mediaworks

+ 1

Villányi Rozé Fesztivál és Rozémaraton, július 9 – 10.
Nagyszínpadi koncertekkel, gyerekprogramokkal, Villány legfinomabb boraival és a Rozémaraton futóversennyel várja a 10. Villányi Rozé Fesztivál a látogatóit.
Helyszín: Villányi Rendezvénytér
Részletek: https://www.villanyiborfesztival.hu/roze/

Tetszett a cikk? Nézz vissza a unilife.hu-ra 2 hét múlva, a következő, július végi programajánlónkért!


Loibl Fanni