Dolgok, amikről nem is gondolnád, hogy megbetegítenek

Sokszor bele se gondolunk abba, mennyi minden hatással lehet az egészségünkre. Igyekszünk megfelelően táplálkozni, mozogni, ám mégis, előfordulhat, hogy valami levesz minket a lábunkról.

Banálisabb dolgok miatt is meg lehet betegedni, mint gondolnád. Legtöbbször olyan tárgyak okozzák a betegséget, amit minden nap használunk, ezért ezek esetében fokozottan ügyelni kell arra, hogy rendszeresen tisztítsuk őket.

1. Cipők

Az arizonai egyetem mikrobiológusa, Dr. Charles Gerba vizsgálatai bizonyították, hogy a cipőkön rengeteg baktérium van, a külső és a belső felületén egyaránt. Egy kísérlet után, amikor is a résztvevők két hétig egy teljesen új cipőt kezdtek viselni kiderült, hogy ezek külső felületén körülbelül 451 000 darab baktériumot találtak, a belső részben pedig 2887 darab baktériumot. Pont ezért érdemes cipőinket rendszeresen tisztítani, és mellőzni a lakásba való visszafutást az elfelejtett holmik miatt.

A cipőkön rengeteg baktérium van, a külső és a belső felületén egyaránt.
A cipőkön rengeteg baktérium van, a külső és a belső felületén egyaránt.Fotó / 123RF

2. Fogkefe

Mindenképp ügyelj arra, hogy megfelelően tárold a fogkefédet. Ezt úgy kell értelmezni, hogy használat után öblítsd el, és lehetőleg egy elszeparált helyen tárold. Erre megfelelő lehet egy fürdőszobai szekrény, nem kell komolyra gondolni. A lényeg, hogy ne érintkezzen mindennel, és hogy háromhavonta, illetve betegség után lecseréld.

Mindenképp ügyelj arra, hogy megfelelően tárold a fogkefédet.
Mindenképp ügyelj arra, hogy megfelelően tárold a fogkefédet.Fotó / 123RF

3. Pénz

Minél kisebb értékű, annál többször cserél gazdát. Ahelyett, hogy készpénzzel fizetnél használd inkább a bankkártyádat, így távol tarthatod magad a különböző baktériumoktól.

Minél kisebb értékű, annál többször cserél gazdát
Minél kisebb értékű, annál többször cserél gazdátFotó / 123RF

4. Ágynemű

Minden éjjel a saját halott sejtjeid mellett hajtod le a fejed, majd mellettük ébredsz. Annak érdekében, hogy ne ez a gondolat kísértsen téged érdemes az ágyneműdet rendszeresen mosni, nyáron akár hetente is annak érdekében, hogy ágyad friss és tiszta maradjon.

Minden éjjel a saját halott sejtjeid mellett hajtod le a fejed
Minden éjjel a saját halott sejtjeid mellett hajtod le a fejedFotó / 123RF

Tudni szeretnél még hasonló egészségre veszélyes dologról? Akkor olvass tovább a Mindmegette oldalán!