Tiszta őrület! 5 nevetséges törvény világszerte, amelyeket csak a bolondok tartanak be

A törvények az emberiség egyik legizgalmasabb alkotásai, amelyek az egyszerűbb együttélést szolgálják. Viszont a jog sem tévedhetetlen, és néha olyan röhejes törvények születnek, amelyekre nehéz épkézláb magyarázatot találni.

Persze az emberek sem akkora marhák, hogy feltétlenül kövessék őket, és részben pontosan emiatt maradhattak fent ezek a törvények. Ugyanis ma már annyira nem tartják be őket, hogy már az eltörlésükre se veszi a fáradságot senki.

Gyanús lazactartás Angliában

Angliában és Walesben bármely személy előállítható, ha gyanús körülmények között lazacot tart magánál. Ez a törvény az illegális halászatot hivatott megfékezni 1986-ban, akár két évig terjedő börtönbüntetéssel. Már csak az a kérdés, mik az illegális lazac birtoklás jelei?

Angliában és Walesben bármely személy előállítható, ha gyanús körülmények között lazacot tart magánál
Angliában és Walesben bármely személy előállítható, ha gyanús körülmények között lazacot tart magánálFotó / Getty Images

Nem szabad a tyúkodat az úttesten átengedni

A Georgia állambeli Quitmanben kifejezetten kitérnek erre a tyúktartásról szóló törvényre, aminek célja az, hogy a gazdák felelősséget vállaljanak szárnyasaikért, illetve az azok okozta károkért.

A törvény célja az, hogy a gazdák felelősséget vállaljanak szárnyasaikért
A törvény célja az, hogy a gazdák felelősséget vállaljanak szárnyasaikértFotó / AFP

Ausztráliában illegális volt villanykörtét cserélni házilag

Kivéve akkor, ha rendelkezel a megfelelő engedélyekkel. Nem meglepő módon, 1998-ban frissítették a törvényt, ami után körtét már lehet cserélni, de komolyabb villanyszerelési munkát továbbra sem szabad végezni.

Komolyabb villanyszerelési munkát továbbra sem szabad végezni
Komolyabb villanyszerelési munkát továbbra sem szabad végezniFotó / Shutterstock

Milánóban kötelező mosolyogni

Még az Osztrák-Magyar Monarchiából származik az a törvény, amely szerint kötelező Milánóban mosolyogni, kivéve, ha kórházban vagy temetésen vagy. Ilyen röhejes törvényt nem meglepő, hogy senki sem tartott be az olasz városban.

Még az Osztrák-Magyar Monarchiából származik az a törvény
Még az Osztrák-Magyar Monarchiából származik az a törvényFotó / Shutterstock

Nem törölheted le használt fehérneművel az autód

Legalábbis San Franciscoban nem, a világ többi részén igen. Nem tudni, milyen közveszélyt okozó eset teremtette ezt a precedenst, de annyi biztos, hogy ez csak egy a világ abszurd közlekedési szabályai közül.