Vakációs praktikák: Ezt tedd, ha nyáron is vigyázni akarsz magadra!

A nyár tagadhatatlanul a bulik, a szabadság, a jókedv és a barátok ideje, de fontos, hogy szórakozás közben odafigyeljünk magunkra, hogy ősszel is szépek lehessünk.

Ha ismét szabadon utazhatunk és bárkivel találkozhatunk, a nagy szórakozásban és szó szerint a nyár hevében, könnyen elfelejthetjük, hogy a sós vízzel és a napfénnyel jobb vigyázni. A kihagyhatatlan programok során meg-megállva érdemes magunkra is vigyázni.

Hidratálás, hidratálás

Hiába, ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Te elég vizet iszol? A víz minden élet alapja (nem csoda, hogy a Marson is ezt keresik), nyáron pedig különösen sokat veszít a szervezet a meleg és az izzadás következtében, amit muszáj pótolni. Nincs mentség, aki nem szereti a vizet, az sem ússza meg a hidratálást. Ha tényleg nem megy, pár citrom- vagy uborkakarikával, illetve pár szem eperrel bármikor feldobhatsz egy pohár vizet.

Nincs mentség, aki nem szereti a vizet, az sem ússza meg a hidratálást.
Nincs mentség, aki nem szereti a vizet, az sem ússza meg a hidratálást.Fotó / 123RF

Így figyelj a hajadra

A klór, a sós víz és az erős napfény mind roncsolják a hajat. A hajadat nemcsak a megfelelő termékekkel, hanem belülről, megfelelő táplálkozással is ápolhatod. Fontos odafigyelni az A- és B-vitaminra és a nyomelemekkel teli táplálkozásra. A hidratálás itt is fontos: a hajat első sorban belülről lehet megfelelő mennyiségű nedvességgel ellátni. A fehérjében gazdag táplálkozás segíthet a hajat regenerálni.

Így vigyázz a bőrödre

A bőr a legnagyobb szervünk, sok mindentől megvéd minket, de neki is van egy tűréshatára. Ha éveken át minden nyáron hagyod, hogy leégj, csak azért, mert nem gondolkozol kicsit előre, az legkésőbb a harmincas éveidre meg fog látszani a bőröd felszínén, de ami rosszabb, hogy komolyabb károsodást is okozhat az extrém sugárzás. Szerezd be a megfelelő fényvédőket időben, hogy aztán ne fájjon a csúszdázás a viziparkokban.

Táplálkozz az évszak szerint

Ha valamikor, hát most igazán egyszerű sokszínűen táplálkozni, hiszen egymás után érnek be a szuper zöldségek és gyümölcsök. A hideg időben természetes, ha egy nagy adag tésztára vágyunk a legjobban, de a nagy melegben könnyen lehet, hogy elmegy a kedvünk a nehéz ételektől, ezért ez a legjobb időszak arra, hogy kicsit kísérletezzünk a szezon terméseivel. Ezzel a tippel még akár spórolhatsz is a többi programra, amiben a Sulilife cikke is segít neked.

Nyáron igazán egyszerű sokszínűen táplálkozni!
Nyáron igazán egyszerű sokszínűen táplálkozni!Fotó / 123RF