Egy fontos cikk az élethez! Tudod, mit jelentenek ezek a termékjelzések?

Nap mint nap találkozunk velük, mégsem tudjuk pontosan, hogy mit jelentenek. Legyen szó ruhák címkéjéről, fogkrémek tubusairól vagy kozmetikai termékek csomagolásairól, a következő jelöléseket mindenképp érdemes megismerned.

Ha szívesen olvasnál még hasonló életmentő life hackekről, ebből a cikkből megtudod, hogy hogyan spórolhatsz többet.

Kis tégely számmal és egy M betűvel a kozmetikumok csomagolásán

Ezt a jelzést igazán fontos ismerned, ha gyakran használsz kozmetikumokat. Ez az úgynevezett PAO (period after opening) jelölés, amely arra hívja fel a figyelmed, hogy a felbontás után hány hónapig használható a termék.

Érdemes komolyan venni a lejárati dátumot, mivel a kozmetikumok hatóanyagai is le tudnak járni, valamint egy idő után bizonyos baktériumok is elszaporodhatnak a krémekben, amik komoly bőrirritációt okozhatnak.

A ruhák címkéjén található jelölések sokat segítenek

Biztosan mindenki találkozott már a ruhák címkéjén található bonyolult jelölési rendszerekkel. Bár nehéz kiigazodni rajtuk, valójában nagyon hasznosak, ha megértjük jelentésüket.

Bár nehéz kiigazodni rajtuk, valójában nagyon hasznosak, ha megértjük jelentésüket.
Bár nehéz kiigazodni rajtuk, valójában nagyon hasznosak, ha megértjük jelentésüket.

A legfontosabb jelölések a gépben moshatóságot, a hőfokot és a vasalhatóságot jelölik. Vannak továbbá olyan jelölések is, mint az áthúzott kör, amely arra hívja fel figyelmünket, hogy a ruha nem tisztítható vegyileg.

Érdemes megtanulni ezeket a szimbólumokat, mivel ha nem vesszük figyelembe az utasításokat, ruháink hamar tönkremennek, használhatatlanná válnak.

Ne dőljünk be a fogkrém hoaxoknak

Az interneten felreppentek különféle hírek a fogkrémek tubusain található színes, négyzet alakú jelzésekről. Sokan azt gondolják, hogy a négyzetek színei alapján meghatározhatóak a fogkrémek összetevői, valójában azonban ez nem igaz.

Az igazság az, hogy a jelzésnek nincs semmi különösebb jelentése. Csupán annyi a lényeg, hogy ez jelöli a tubus végét. Tehát ha legközelebb fogkrémet vásárolsz, semmiképp se a színes négyzetre hagyatkozz, inkább olvasd el az összetevők listáját.