Sorozatajánló: Big Mouth

Unod a Family Guy-t és társait, mégis felnőtteknek szóló rajzfilmre vágysz? Most mutatunk egy darabot, ami visszarepít gyerekkorod "legszebb" éveibe.

Erre az érzelmi hullámvasútra nem kell jegyet váltaniKi ne emlékezne pubertás éveire? Mikor magunk se tudtuk, mi a fenéért érzékenyülünk el egyik pillanatban, a másikban pedig már azt kívánjuk, bárcsak új szüleink lennének és olyan helyeken veszünk észre virgonc szőrszálakat, ahol nem hittük volna, hogy nőni tud. Fogalmunk sincs, miért nézünk máshogy a lányokra, pláne, hogy ők miért tesznek ugyanígy. A lányok fiókjából előkerül a melltartó, és az édesanyák komoly beszélgetést kezdeményeznek. Aztán kiderül, hogy nem is a gólya hozott. De szép időszak volt! A serdülőkor az az átmeneti életszakasz, mely során testünk és lelkünk gyökeres változásokon megy keresztül. A cél az, hogy minden szempontból felkészüljünk a nagybetűs életre. Mennyi megpróbáltatással jár felnőni! Biológiai oldalról nézve kialakulnak a másodlagos nemi jellegek, rohanvást növekedni kezdünk - mind széltében, mind hosszában -, hangunk mutálásnak indul. A világ hirtelen kitárul előttünk, gondolkodásunk elvontabbá válik, új érzelmek fogalmazódnak meg bennünk. Pokoli egy időszak, ami mindenkivel megesik, de nélküle nem tartanánk ott, ahol. Talán ilyenkor követjük el a legtöbb hibát: rossz döntéseket hozunk, régi barátoktól hidegülünk el, megbántjuk szeretteinket. A végén mindez csak tapasztalat, ami gazdagítja életünket. A folyamatos viták ellenére szüleink és barátaink nem hagynak magunkra, az igazán fontos kapcsolataink megmaradnak.

Néha egészen furcsa lényekkel találkozhatsz a sorozatban.
Néha egészen furcsa lényekkel találkozhatsz a sorozatban.Fotó / Big Mouth Netflix

Inkább nézzük, mintsem hogy újra átéljükA Big Mouth egy hiánypótló animációs sorozat, amely visszarepít minket a serdülőkorba. A sztori egy hetedikes osztály pubertással folytatott küzdelmét követi nyomon New York külvárosában. A középpontban Nick, Andrew, Jessi, Missy és Jay kis társasága áll, akiket Maurice és Connie, a két hormonszörny lát el hol hasznos, hol érthetetlen tanácsokkal. A két szexualitással igencsak túlfűtött "őrangyal" igyekszik egyengetni a kölykök rögös útjait, több-kevesebb sikerrel. Megfordulunk minden emlékezetes gyerekkori helyszínen: osztályterem, házibuli, családi összejövetel, nyári tábor. Hőseink mellett a mellékszereplői gárda szintén erőteljesen képviselteti magát, külön történetszál fűződik például a másságával küzdő Matthew-hoz, vagy az agyalágyult Steve edzőhöz. Világuk előszeretettel fordul ki a valóságból, élettelen tárgyak, szellemek elevenednek meg és fakadnak dalra. Minden évad büszkélkedhet nem egy fülbemászó a zenei betéttel. Bár vígjátékról beszélünk, nincs benne olyan rész, ami után ne állnánk neki gondolataink és emlékeink összegyűjtésének. Olyan égető témákat veséznek ki a készítők, mint a válás, barátság, depresszió, megszégyenülés, önbizalomhiány, szorongás és még sorolhatnánk. Az egyes szituációkban könnyedén azonosulni fogunk a szereplőkkel. Átérezzük, milyen érzés szembenézni saját magunkkal, vagy először kimondani valakinek, hogy "szeretlek". A sorozat legfőbb ereje az intelligens, perverz humor, ami mindenkit képes rabul ejteni, hisz mi is átéltünk hasonló szituációkat.

A pubertás elől senki sem menekülhet.
A pubertás elől senki sem menekülhet.Fotó / Big Mouth Netflix

 

A 2017-ben debütált sorozat olyan elismeréssel büszkélkedhet, amivel csak nagyon kevés alkotás. Negyedik évada 100 százalékos pontszámot ért el aRotten Tomatoes oldalán! Ha nosztalgiázni vágytok, mindenképpen adjatok egy esélyt a Big Mouth-nak! Eddig négy évad jelent meg, további kettő pedig biztosan követi. Az ötödik szeptember és december között várható.

Sorozat címe: Big Mouth
VoD szolgáltató: Netflix
Műfaj: fantasy, akció, dráma
Nyelv: angol, magyar felirat
Évadok: 4
Részek: 41
Hossz: 25-46 perc
Korhatár: 18
Megjelenés: 2017. szeptember 29.