Ők már biztos ott lesznek a Budapest Comic Con-on!

A Comic Con szívét lelkét a rajongókon túl a sztárok adják, azon túl is a külföldi hírességek.

Eddig két nemzetközi sztár igazolt leTavaly a koronavírus keresztbe tett az első magyarországi Comic Con-nak, de a szervezők és a rajongók lelkesedése egy pillanatra sem lankadt. A popkultúra szerelmesei örvendhetnek, hiszen sikerült átmenteni a rendezvénytidén decemberre. Az időpont áthelyezésének legfőbb okát egyben a rendezvény központi magja adta: a nemzetközi sztárok. A világjárvány rendesen felforgatta az életet, a stúdiók és a színészek őszi megjelenése erősen kétséges volt. A Budapest Comic Con csapata a biztonsági játék mellett döntött, semmi esetre sem akarták cserbenhagyni a rajongókategy felemás élménnyel. Megfogadták a „szerezd meg hát mind" elvet, és újra nekifogtak a sztárok összegyűjtésének. A projekt olyan mértékben jól halad, hogy már két nagyágyúval gazdagodott a színpad: Natalia Tena és John Rhys-Davies. Mindebből arra következtetünk, hogy elsősorban a tavalyi bejelentettek visszacsábítása a cél. Ha követjük ezt a sémát, akkor a jövőben a következő személyekre számíthatunk: Anna Shaffer, Christopher Lambert, Mark Williams, Georgina Hirst, Jack Gleeson. Persze semmi sem garantálja, hogy így lesz, ugyanakkor kiindulási alapnak nem rossz.

Christopher Lambert
Christopher LambertFotó / gettyimages.com

Natalia Tena

A spanyol-baszk származású brit színésznőt legtöbben a Harry Potter filmekből és a Trónok Harca sorozatból ismerhetitek. Ő játszotta Remus Lupin feleségét, az auror Nymphadora Tonks-t. Tonks a Főnix rendjétől kapcsolódik be a sztoriba, és egészen a kétrészes fináléig láthatjuk a vásznon. Ennyi év után nem kell kitenni a spolier jelzőt, hisz már mind tudjátok, hogy karaktere férje oldalán a halálfalók kezétől esik el. Érdekesség, hogy J.K Rowling eredetileg azt tervezte, hogy ő és Lupin is túlélik Roxford ostromát, de Arthur Weasley „megmentése" után úgy érezte, fel kell áldoznia pár szereplőt. Tena pályafutása viszonylag rövidre sikeredett a varázslóvilágban, sokkal több időt töltött Westeros földjén a vad Osha szerepében.

Natalia Tena
Natalia TenaFotó / gettyimages.com

 

Rögtön az első évadban csatlakozott a stábhoz, összesen 16 részben és 4 évadban szerepelt. Az erőszakos vég azonban itt sem kerülte el, viszont alakítását páratlan elismerés koronázta. G.R.R. Martin azon szörnyen ritka esetek közé sorolta Oshát, mint akinek jobban szerette karakterét a sorozatban, mintsem a könyvben. Tena egyébként színészként és zenészként is a színpadok gyakori vendége, a Molotov Jukebox vezető énekese és egyben harmonikása. Legutóbb két sorozatban, a Mandalorianban és a Black Mirrorban láthattuk beköszönni egy-egy részre.

John Rhys-Davies
John Rhys-DaviesFotó / gettyimages.com

John Rhys-DaviesMi lenne, ha azt mondanánk, hogy egy barát oldalán vehetsz részt a 2021-es Budapest Comic Con-on? Mindenki Gimlije végre Magyarországra látogat, és a fejszéjét sem hagyja otthon! A 77 éves walesi színész számtalan alkotásban játszott, köztük az Indaina Jones és az utolsó kereszteslovagban, a Sliders sci-fi sorozatban, a Jamse Bond-os Halálos rémületben, de olyan sorozatokban - és videójátékokban - szinkronszínészkedett, mint a SpongyaBob. Bőven van miből kiválogatna legemlékezetesebb alakítását, mi Gimli mellett tettük le voksunkat. Elképesztő a gondolat, hogy a maga 185 centiméterével egy hobbitnál alig nagyobb karakter megformálását nyerte el. Többet között ezért kellett rengeteg protézist és sminket - amiről órákig tudna mesélni - ráerőltetni, valamint extra kamerákat használni a stábnak. Rhys-Davies rengeteget szenvedett, ugyanis a mindenféle cicoma olyan reakciókat váltott ki szervezetéből, amik hatására például annyira feldagadt a szeme, hogy nem bírta kinyitni. Peter Jackson a Hobbit trilógiára is visszahívta, de a színész egyáltalán nem volt biztos abban, hogy az arca újra kibírna egy hasonló gyűrődést. Előfordul, hogy még a rajongók sem tudják, de a Gyűrűk Urában nem csak a harcias törpét köszönhetjük neki. Minden színész élő díszletként kezdi színpadi pályafutását. Úgy látszik ő 55 éves korára is megmaradt a fáknál, mikor Szilszakáll hangját kölcsönözte két toronyban. Elmondása szerinta fapásztor életre keltését karrierje legnagyobb kihívásaként élte meg, amivel a mai napig elégedetlen. Legutóbb 2020. május 31-én láthattuk Josh Gad YouTube csatornáján, ahol egy Zoom konferencia keretében köszöntek be a Gyűrűk Ura trilógia sztárjai, hogy adományokat gyűjtsenek a No Kid Hungry non-profit szervezetnek. Az esemény jelentőséget az adja, hogy hosszú évek óta itt lehetett először együtt látni a társaságot,ráadásul egy levél erejéig beköszönt Sir Ian Holm is, aki nem egész egy hónappal később végleg elhajózott Valinorba. Ha már a bajtársiasságnál tartunk, itt egy másik történet. A Gyűrű Szövetségének tagjai a forgatáson egységes tetoválást varrattak magukra, kivéve Rhys-Davies-t, aki egyik kaszkadőrét küldte el maga helyett. Hogy miért döntött így? Gyertek el a Comic Con-ra és tegyétek fel neki a kérdést Ti magatok!

Jack Gleeson
Jack GleesonFotó / People

A Budapest Comic Con december 11-12 között várja látogatókat, bízva abban, hogy ekkor már védettségi igazolványra sem lesz szükség. Az időpontváltozás miatt a szervezők augusztus 15-ig lehetőséget biztosítanak a jegykompenzációra. Látogassatok el az esemény hivatalos Facebook oldalára!