Nyári programajánló a vizsgaidőszak után

A vizsgaidőszak utáni pihenés és nyári vakáció mindenki számára az egyik legnagyobb motiváció, hogy minél hamarabb maga mögött hagyja a tanulós napokat. Ha már te is a programokat tervezgeted, akkor mutatunk hozzá pár remek ötletet.

A járványhelyzet miatt mindenképp érdeklődj az aktuális szabályokról egy-egy kimozdulás előtt, a védettségi és személyi igazolványod pedig semmiképp ne hagyd otthon. Ez a nyár is számtalan lehetőséget kínál, a kikapcsolódásra és a felejthetetlen emlékek szerzésére, fő a hozzáállás és bármiből ki lehet hozni a legjobbat.

Filmek a csillagok alatt? Miért ne!A szabadtéri kerti vetítéseknek mindig van egy olyan hangulata, ami újabb pluszt ad a mozi élményhez. Jelen helyzetben pedig még inkább csak ajánlani tudjuk, a zárt térben összezsúfolódott helyszínek látogatása helyett. Tájékozódj lakóhelyed körül, hiszen az utóbbi években sokkal elterjedtebb lett, mint hinnéd, de párat mi is összegyűjtöttünk:

Az autósmozik is fénykorukat élik, nézz körül lakóhelyeden újra indították-e már, a háttérbe szorult autós vetítéseket.

Az utósmozi Nagyon retró és nagyon élvezetes program.
Az utósmozi Nagyon retró és nagyon élvezetes program.Fotó / Mediaworks

Strandok vagy tavak?A járványhelyzet okán az idei strandszezon is másképp fog alakulni, mint az eddigiek. A jelenlegi kormányrendelet szerint 18 év felettiek esetében, kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeket, valamint a felügyeletük alatt álló kiskorúakat fogadhatnak a különböző strandok, fürdők és aquaparkok. A tópartok esetén is tarts be minden egészségügyi intézkedést. Az egyik legfontosabb szabály itt is az 1,5-2 méteres távolság a vízben és a parton is. Légy óvatos, körültekintő, majd mehet a csobbanás egy forró nyári napon!

Persze a légkondi se semmi, mégis a tikkasztó hőség elől nincs jobb menekvés egy hűs medencénél.
Persze a légkondi se semmi, mégis a tikkasztó hőség elől nincs jobb menekvés egy hűs medencénél.Fotó / 123RF

Azok a csillagos forró nyári estékA közös csillagos nyári égbolt figyelés egy pohár bor és egy kis nasi társaságában az egyik legromantikusabb esti program, amit el lehet képzelni. Igaz, a hullócsillagok éjszakája még messze van, de bármelyik este kifeküdhettek kémlelni az eget. A Perseidák időpontját pedig már jobb, ha most beírjátok a naptárotokba. Az egyik legismertebb, fényes meteorokat és sűrű hullást produkáló meteorraj időpontja augusztus 12-re és augusztus 13-ra esik. Ekkor az éjszakai órákban több hullócsillagot is elkaphatunk, ha elég szemfüles az ember.

Szerintünk mindenki szereti nézni a csillagokat. Olyan gyönyörűek!
Szerintünk mindenki szereti nézni a csillagokat. Olyan gyönyörűek!Fotó / Pixabay

Az év legnagyobb hallgatói bulijaA Velencei-tónál megrendezésre kerülő EFOTT fesztivál sem fog hiányozni az idei nyárból, hivatalosan is bejelentették, hogy augusztus 11-15 közöttvárják a bulizni vágyó fiatalokat. Halott Pénz, Wellhello, Follow The Flow, Majka és Curtis mellett az idei év célja a zenei stílus teljes palettájának megjelenítése. Lesz Rúzsa Magdi, Horváth Tamás, Bagossy Brothers Company, Irie Maffia és Margaret Island mellett Kelemen Kabátban, Szabó Balázs Bandája, 30Y, és Belga koncert is. Bulizzunk együtt késő estig BSW, Metzker Viki, Pixa, Yamina vagy a Hősök kíséretében.

Már mindannyian nagyon vártuk, hogy végre bulizhassunk egy jót.
Már mindannyian nagyon vártuk, hogy végre bulizhassunk egy jót.Fotó / EFOTT

Érdeklődj városod Tourinform irodájánál, vagy nézz szét különböző kereső oldalakon. Számtalan belföldi kikapcsolódásra bukkanhatsz minden igénynek eleget téve. Kellemes szünidőt kívánunk mindenkinek, pihenjetek sokat és mindenekelőtt vigyázzatok magatokra! Kövessétek facebook és instagram oldalunkat is, hiszen a vakáció alatt sem hagyunk benneteket tartalmak nélkül!

Két hetente elhozzuk nektek a legjobb programokat is, legutóbbi összefoglalónkat itt olvashatjátok.