8 mesés érdekesség gyerekkorod kedvenc rajzfilmjeiről, amelyeket biztos nem tudtál

A hétvégi reggelek elmaradhatatlan kellékei, a mindennapok fénypontjai voltak a rajzfilmek, amelyekhez valószínűleg rengeteg kedves emléked fűződik. Ezekről gyűjtöttünk össze olyan érdekességeket, amikre nem is gondoltál kiskorodban.

Kölyök fejjel nem azon gondolkozol, hogy mennyi munka és érdekes történet rejlik egy-egy rajzfilmsorozat mögött, pedig ezeket ismerve lehet, hogy teljesen más szemszögből fogod nézni őket.

Az első Pokémon film teljesen másról szólt Japánban

A lemenő nap országában morálisan sokkal szürkébb volt Mewtwo története, amit a nyugati közönség számára túl komplexnek ítéltek.

Pokémon
Pokémon

A Phineas és Ferb 15 év után került a képernyőkre

2007-ben ment le a sorozat első része, amit két év munka és tizenhárom évnyi rendszeres visszautasítás előzött meg.

Phineas és Ferb
Phineas és FerbFotó / ©Disney Channel

Eddy magazinjai nem gyereknek valók voltak

Az Ed, Edd és Eddy trió utolsó tagja bátyjától kapta szeretett magazinjait, amelyek valószínűleg nem korosztályának szóltak.

Ed, Edd, Eddy
Ed, Edd, Eddy

Dexter laboratóriuma nem Dexterrel kezdődött

A mese ötlete egy szőke balerina vázlatával kezdődött, aminek a rajzoló megálmodta a szöges ellentettjét: egy tudományt imádó kisfiút. Ők lettek Dee Dee és Dexter.

Dexter laboratóriuma
Dexter laboratóriuma

A Pindúr Pandúrok szemei mögött egy szomorú történet rejlik

A karakterek jellegzetes stílusát Margaret Keane festményei ihlették, akinek a festményeit a férje ellopta és a sajátjaként mutatta be évekig.

Pindúr Pandúrok
Pindúr Pandúrok

A Hupikék törpikék sapkájának fontos jelentése van

A való világban phrügiai sapkának hívják a törpök fejfedőjét, amit az ókori Rómában a felszabadított rabszolgák hordtak büszkén.

Hupikék Törpikék
Hupikék Törpikék

Spongyabob sztárvendégeinek nem örült az eredeti alkotó

Spongyabob alkotója, Stephen Hillenburg nem szerette volna, hogy vendég hírességek szerepeljenek a rajzfilmben, ennek ellenére mégis sok sztár megfordult Bikinifenéken.

Spongyabob Kockanadrág
Spongyabob Kockanadrág

Frédi és Vilma az elsőkként bújt együtt ágyba

A Frédi és Béniről rengeteg érdekességet olvashatsz, de most azt emelnénk ki, hogy igazi forradalmárok voltak. Nemcsak az első főműsoridőben vetített rajzfilm volt, hanem az első olyan is, amiben egy pár együtt bújt ágyba.

Frédi és Béni
Frédi és Béni