Durvábbak, mint egy horrorfilm! Hátborzongató helyek a világon, amelyek a mai napig a végzetet jelentetik

A világ tele van rengeteg furcsa és bizarr hellyel, amelyekhez általában hátborzongató történetek is társulnak. Ebben az összeállításban olyan helyszíneket mutatunk be, amelyeken valamilyen különös okból kifolyólag emberek és állatok tömegei követtek el öngyilkosságot. Figyelem, csak erős idegzetűeknek!

Ha ezek után szeretnél még tiltott helyszínekről is olvasni, ide kattintva megteheted, további hátborzongató helyeket pedig a SuliLife cikkében találhatsz.

Aokigahara erdő, Japán

Aokigahara erdő, Japán
Aokigahara erdő, JapánFotó / Japan Times

A Fudzsi-hegy tövében mintegy 35 km²-en elterülő erdő az egyik legnépszerűbb hely azok körében, akik úgy döntenek, hogy önkezűleg vetnek véget saját életüknek. Az "öngyilkosok erdeje" néven elhíresült Japán erdő népszerűsége valószínűleg egy Matsumoto Seicho nevű író 1960-ban íródott könyvének köszönhető, amelynek végén a történetben szereplő pár ebben az erdőben követ el öngyilkosságot. A groteszk hely sok látogatót is vonz, ám valószínűleg igen nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki bemerészkedjen ide.

Golden Gate híd, San Francisco, USA

Golden Gate híd, USA
Golden Gate híd, USAFotó / Pixbay

Ki gondolná, hogy az egyik legkedveltebb látványosság Amerikában nemcsak a turisták, hanem az öngyilkosok számára is vonzó hely? A Golden Gate híd 1937-ben történt átadása óta körülbelül 1600 olyan halálesetet regisztráltak, amely során az emberek önszántukból ugrottak a mélységbe. Az 1950-es és '60-as években egészségügyi szakemberek javaslatára megpróbálták eltitkolni az emberek elől az itt történteket, hogy visszaszorítsák az öngyilkosságok számát, de csak az ellenkezőjét érték el vele.

Overtoun híd, Skócia

Overtoun híd, Skócia
Overtoun híd, SkóciaFotó / Shutterstock

Úgy tűnik nemcsak az embereknek, hanem a kutyáknak is van "öngyilkos hídjuk", ami nem más, mint a Skóciában található Overtoun Bridge. Az elmúlt 50 évben több, mint 50 négylábú vetette magát a mélybe erről a hídról, erre a jelenségre pedig a mai napig nem sikerült magyarázatot találni. Kutatók szerint feltehetőleg a híd alatt élő nyércek szagát érzik a kutyusok, és mivel a híd pereme annyira magas, hogy nem látnak át a túloldalra, nem fogják fel, hogy a végzetükbe ugranak.

Jatinga, India

Jatinga, India
Jatinga, IndiaFotó / Shutterstock

Ebben az Asszám államban fekvő kis faluban valami különös oknál fogva madarak tucatjai követnek el látszólagos öngyilkosságot. Ha többet is szeretnél megtudni erről az abszurd jelenségről, az ORIGO cikkében bővebben is olvashatsz róla.