Programajánló: július 18-31.

Legfrissebb programajánlónkban az általunk legérdekesebbnek tartott, július végi programokat olvashatod. Ez a forró hónap az ország számos pontján megannyi izgalmat tartogat: legyen az kultúra, fesztivál, sport vagy gasztronómia; biztosan megtalálod azt, amit keresel.

Kultúra

Zenélő Budapest, július 1. - augusztus 29.

Július második felében is folytatódik a Zenélő Budapest, amelynek keretében ingyenes klasszikus zenei koncertekre, illetve egyéb gyermek és családi programokra lehet számítani. A programsorozat a város olyan impozáns, szabadtéri helyszínein bukkan fel, mint például a Szépművészeti Múzeum, a Műcsarnok, a Várkert Bazár, a Szent István Bazilika vagy a Magyar Nemzeti Múzeum.

Helyszín: Budapest, 12 helyszínen
Részletek: www.zenelobudapest.hu

Nagylátószög. 120 éves a magyar film - kiállítás, július 23. - november 14.

1901. április 30-án mutatták be a legelső magyar filmet (A táncz) az Uránia Tudományos Színházban. Azóta 120 év telt el. A Ludwig Múzeum kiállítása ezen évforduló alkalmából mutatja be a magyar mozgókép történetét, egészen a kezdetektől napjainkig. Filmimádóknak kötelező!

Helyszín: Budapest, Ludwig Múzeum
Részletek: www.ludwigmuseum.hu/kiallitas/nagylatoszog-120-eves-magyar-film

A táncz
A tánczFotó / Ludwig Múzeum

Fesztivál

Campus Fesztivál, július 21-25.

A lelkes fesztiválozók legnagyobb örömére idén is lesz Campus Fesztivál! Magyar könnyűzenei előadók, beszélgetések, dumaszínház és még számos más, érdekes program szórakoztatja majd a résztvevőket a debreceni Nagyerdei Stadion közvetlen szomszédságában.

Helyszín: Debrecen, Nagyerdő
Részletek: www.campusfesztival.hu

30. Művészetek Völgye, július 23. – augusztus 1.

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja ezúttal is változatos programokkal jelentkezik. A Balaton-felvidék három kis települését újra - az eseménytől megszokott - vibráló sokszínűség; színház, irodalom, koncertek, újcirkusz, gyermekprogramok, kiállítások, beszélgetések és még sok minden más, izgalmas élmény fogja megtölteni.

Helyszín: Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend
Részletek: www.muveszetekvolgye.hu

Sport

53. Kékszalag, július 22-24.

A hazai vitorlás társadalom legnagyobb ünnepe idén sem marad el: Európa legrégebbi és leghosszabb távú vitorlás tókerülő versenye 2021-ben, immár 53. alkalommal várja mind az érdeklődőket, mind pedig a versenyzőket.

Helyszín: Balatonfüred
Részletek: www.kekszalag.hu

Kékszalag verseny, idén 53. alkalommal
Kékszalag verseny, idén 53. alkalommalFotó / csodalatosmagyarorszag.hu

27. K&H mozdulj! futóest, július 24.

Július 24-én, Budapest egyik legszebb pontján, a Hősök terén állhatnak majd rajthoz azok az amatőr és profi futók, akik szívesen megméretettnék magukat a K&H esti futóversenyén.

Helyszín: Budapest, Hősök tere
Részletek: www.futanet.hu/cikk/27-kh-mozdulj-futoest

Gasztro

Paloznaki Jazzpiknik, július 29–31.

Fesztivál, klasszikus zenei program és gasztronómiai esemény egyben? Igen! A Paloznaki Jazzpiknik idén sem hagyja cserben azokat, akik szeretnék halmozni az élvezeteket: ők ismét a jazz ritmusára fedezhetik fel a hazai gasztronómia kiemelkedő szereplőit.

Helyszín: Paloznak
Részletek: www.jazzpiknik.hu

Badacsonyi Bor7végék, július 22. - augusztus 21.

Badacsony borgasztronómiai fesztiválján öt hétvégén keresztül, egészen augusztusig kóstolgathatjuk a terület legfinomabb - messze földön híres - borait. Az eseménysorozat keretében folklór és könnyűzenei koncertekre, valamint kulturális programokra lehet még számítani.

Helyszín: Badacsony, Móló Park
Részletek: www.facebook.com/BadacsonyBor7/

A Badacsonyi borhétvégéken 5 héten keresztül várják a látogatókat.
A Badacsonyi borhétvégéken 5 héten keresztül várják a látogatókat.Fotó / csodalatosbalaton.hu

+1

XXXII. Nyári Olimpiai Játékok, július 23. - augusztus 8.

Bár nem hazai rendezésű programról van szó, mégis együtt és egyért dobbanhat majd a szívünk: az ország jónéhány szurkolói pontján lehet majd követni a 32. nyári olimpiát.

Részletek: www.olimpia.hu/tokio2020

Gyerekprogramok is érdekelnek? Akkor olvasd el a sulilife.hu júliusi programajánlóját!