Segítség mém lettem! A leghíresebb mém-sztárok történetei

A mai világban a meme kultúra kimeríthetetlen humorforrást biztosít az internet népe számára. Mindenki találkozhatott már ezekkel az epikus képekkel, azonban csak kevesen ismerik a mém-képek szereplőinek valódi történetét.

Ha mindig is érdekelt, hogy mi áll a fergeteges képek mögött, most végre kiderül az igazság. Ha érdekelnek más vicces fotók is, ebben a cikkben találsz jópárat.

Disaster Girl

2004-ben Dave Roth és a lánya, Zoe a házuk közelében gyakorlatozó tűzoltókat nézték meg egy délután Észak Kaliforniában. Roth akkor készítette ezt a mára ikonikussá vált képet lányáról, amint a lángoló épület előtt ördögien mosolyog. 2007-ben posztolta ki az internetre, de csak egy év múlva futott be a kép, akkor azonban futótűzként söpört végig az interneten

Ma Zoe már elvégezte a középiskolát és örül a hírnevének, mivel az általa befolyt pénzből ki tudja fizetni az egyetemet. Azonban árnyoldala is van a mém-létnek. Zoe-t a legtöbb ember csak a "katasztrófa lányként" ismer.

Zoe-t a legtöbb ember csak a "katasztrófa lányként" ismer.
Zoe-t a legtöbb ember csak a "katasztrófa lányként" ismer.Fotó / Flickr

Success Kid

Sammy Griner a "siker-gyerek" valójában inkább "homok evő gyerek" kellene, hogy legyen, mivel a képen igazából ez történik.

2007-ben töltötte fel anyukája, Laney a képet 11 hónapos fiáról. Egy évvel később fedezték fel a mémgyártók a képet és így vált Sammy az egyik legismertebb mém gyerekké. A sikernek köszönhetően több cég reklámarcaként is szerepelt a fiú, akinek még egy mém-menedzsere is lett. Ezeknek köszönhető, hogy még több vállalat arcaként komoly sikereket futott be a kis Sammy.

Sammy Griner a "siker-gyerek" valójában inkább "homok evő gyerek"
Sammy Griner a "siker-gyerek" valójában inkább "homok evő gyerek"Fotó / Pinterest

Bad Luck Brian

Valójában a képen nem Brian, hanem Kyle Craven látható. Kyle barátai töltötték fel a képet az internetre 2012-ben poénból, azonban akkor még nem kapott nagy figyelmet. Később újraalkották a mémet és az új poszt hatalmas sikernek örvendett. Így született "Bad Luck Brian".

Nemrég Kyle felfedte magát az emberek előtt és elmesélte, hogy a kép a hetedikes általános iskolai képe volt, bár az igazgató új képet akart vele csináltatni, mert azt hitte, hogy direkt vág ilyen ostoba fejet.

Valójában a képen nem Brian, hanem Kyle Craven látható
Valójában a képen nem Brian, hanem Kyle Craven láthatóFotó / YouTube

Hide the Pain Harold, avagy szeretem a tejet

Talán a legérdekesebb mind közül hazánk szülötte, Arató András stock fotóiból indult mém-pályafutása. A nyugdíjas világítástechnikai szakember Budapesten él feleségével. Még az Iwiw korában kereste meg őt egy stock fotós, hogy mindennapi környezetben készíthessen róla képeket, amiket feltöltöttek egy oldalra. Ott hamar rátaláltak a mémszerkesztők, hiszen András fájdalmas mosolya távolról szemet szúr bárkinek. Leginkább az orosz netezők körében terjedt el először, 2011 óta pedig valóságos legendának számít.

Kevesen tudják azonban, hogy András szerepel egyben az ikonikussá vált "én nagyon szeretem a tejet" - videóban is, melyet a Mindent vagy semmit című tévévetéledő egyik epizódjából vágtak ki.

Talán a legérdekesebb mind közül hazánk szülötte, Arató András stock fotóiból indult mém-pályafutása
Talán a legérdekesebb mind közül hazánk szülötte, Arató András stock fotóiból indult mém-pályafutásaFotó / Mediaworks