Teljes az EFOTT fellépőinek listája!

Újabb nemzetközi fellépő bejelentésével teljessé vált 2021-es EFOTT lineupja! Ráadásul két további hazai előadó is csatlakozott a bulihoz, valamint friss infókat kaptunk a sportprogramokról is.

Így teljes az élményHa egy listát akarnánk összeállítani arról, mit várunk el egy fesztiváltól, akkor az EFOTT esetében minden pontot kipipálhatnánk. Vegyük is gyorsan sorra az eddigi bejelentéseket:

Mi személy szerint az utolsónak örülünk a leginkább, főleg a szuper, kizárólag erre a napra szóló programok láttán. A bónusz napos cikkünkben kiemeltük, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy az ajándékban kizárólag a heti bérletet vásárlók részesülnek, mindenki másnak 11-én, azaz szerdán indul a buli. A fellépőket nem kell külön ecsetelni, hiszen olyan sokszínű paletta vár ránk, hogy a zenei élet minden szerelmese megtalálja a kedvére valót. Hiába a jobbnál-jobb hírek, egy kérdés idáig fúrta az oldalunkat. A csütörtöki nagyszínpados 23:30-as sávot elnézve sejthettük, hogy rejlik még valami a szervezők tarsolyában. Találgatásra nincs többé szükség, az utolsó hely a Scootert illeti! Sőt, a nulladik napos gárdához erősítésként érkezik a Vad Fruttik és a Punnany Massif is. Ha kíváncsiak vagytok, mi minden történik a háttérben egy post-covid fesztiválszervezés során, olvassátok el Maszlavér Gábor EFOTT fesztiváligazgatóval készült interjúnkat!

Scooter együttes tagjai
Scooter együttes tagjaiFotó / AFP

 How Much Is This Fish?

Gyorsan tisztázzunk egy népszerű félreértést, Scooteraz együttes neve, nem a platinaszőke frontemberé, akit egyébként H.P. Baxxter-nek hívnak. A banda 1993-ban indult Hamburg városából, alapvetően elektronikus és rave irányzatban tevékenykednek, de történelmüket a stílusváltások és tagcserék tarkítják. Minden így bekövetkező korszakot Chapter-re keresztelnek, jelenleg a hatodiknál tartanak. H.P. Baxxter az egyetlen, aki a megalakulás óta kitart a csapat mellett, bár igazából se nem énekes, se nem rapper. Egyedi előadói stílusa adja az egész társaság sajátosságát, ám a Scootert a szó legszorosabb értelmében nem is illethetnénk ezzel a jelzővel. Számaik többsége átdolgozás, más dalokból ragadnak ki elemeket, majd ezeket ötvözik. Tipikusan olyan slágerekkel rukkolnak elő, amikre csak veretni kell, a dadaizmus jegyében született szövegekre egyáltalán nem kell figyelni. H.P. Baxxter totál összefüggéstelen szavakat és mondatokat dobál egymásra, csupán azért mert jól hangzanak vagy megtetszettek neki. Például a Weekend!-ben a Kishercegből idéznek. A „plagizálás" ellenére – vagy ennek köszönhetően? - az egyik legsikeresebb német előadónak számítanak, világszerte eladott albumaik száma meghaladja a 30 milliót.

Pár számuk, amit a fellépésük előtt meg kell hallgatnod:
How Much Is The Fish?
The Logical Song
FCK 2020
J'adore Hardcore
Nessaja

Sörci és hamburger mellé testmozgás dukálAz egy dolog, hogy meglesz-e a beachbody az EFOTT-ig vagy sem - mindenesetre, mi drukkolunk -, az viszont egészen biztos, hogy ha egy szemernyi figyelmet sem fordítunk magunkra, a fesztivált a jó öreg „téliálmos" formánkban fogjuk elhagyni. A HÖOK kifejezett célja, hogy 2021-ben minden eddiginél hangsúlyosabbá váljon a sport, a mozgás, és az egészséges életmód szerepe. Szerencsére a sukorói helyszín ehhez remek környezeti adottságokkal és fejlett infrastruktúrával rendelkezik. Lássuk hát, mivel készül a HÖOK és az EFOTT csapata:

  • A szokáshoz híven lehetőség lesz részt venni a Tekerj az EFOTT-ra! programon. Ha még nem hallottatok volna a kezdeményezésről, a következőket érdemes tudnotok. Egy jelképes összegért jegyet tudtok váltani, ami feljogosít titeket egy útra és sok másra. A budapesti illetve székesfehérvári indulási pontokon biciklik - persze ha van sajátotok, hozhatjátok - és startcsomagok várnak rátok, majd képzett túravezető kíséretében csoportosan indultok az EFOTT-ra. A cuccaitok miatt nem kell aggódni, a szervezők leszállítják őket helyettetek. Miután biztonságba helyeztétek járgányotokat a célállomás biciklitárolóinál, ingyen fesztivál- és kempingbelépőt kaptok aznapra. Nem az egész fesztiválra, kizárólag arra az egy napra!
  • Első alkalommal kerül megrendezésre az 5 sportágból álló EFOTT Olimpia: buborékfoci, rekeszépítés, MEFS akadálypálya, street workout kihívás és beerpong. Nevezni egyénileg és csoportosan is fogtok tudni, de maga a vetélkedő a nulladik napra esik. Mindenképpen megéri nevezni, ugyanis az Olimpiát teljesítők között 10 darab 2022-es EFOTT bérlet és feltöltött fesztiválkártya talál gazdára! A nyertesek sorsolás útján kerülnek kiválasztásra.
  • Számtalan változatos sportpálya áll rendelkezésetekre, amik mellett közel 30 sporttípussal ismerkedhettek meg.
Buborékfoci a 2017-es EFOTT-on.
Buborékfoci a 2017-es EFOTT-on.Fotó / EFOTT Facebook

Sukorón minden adott lesz a testmozgáshoz, innen pusztán akaraterő kérdése, hogy lemennek-e azok a hamburgerek és lángosok.

Továbbra sem szabad elfelejtenünk, hogy 5,5 millió beoltott ide vagy oda, az idei EFOTT 18 év felettiek esetében kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható! A védettségi igazolványokat - illetve az azt helyettesítő applikáció adatait - a szervezők még a karszalagok kiosztása előtt ellenőrizni fogják. A fesztivál augusztus 10/11-15. között kerül megrendezésre, jegyeiteket itt tudjátok beszerezni.