Koktéllal a hőség ellen: így frissülj fel!

Nem is akármilyen nedűvel teheted ezt meg a kánikulában, hanem egy jó gin koktéllal! Nem szereted? Erre csak azt tudjuk mondani, hogy itt a forróság, és a frissítő italok legjobbjai közt rengeteg készül ginnel, szóval ennél jobb alkalom nincs, hogy megismerd ennek az erős ízű italnak a legjobb arcát.

A gin az otthoni bár egyik gerince, amin keresztül rengeteg technikát és koktélt elsajátíthatsz. Miért jó ez? Nos, sokkal felelősségteljesebb és visszafogottabb az alkoholfogyasztás, ha magadnak készítesz el minőségi italokat, amiket nem egyszerre akarsz magadba erőszakolni, hanem méltóságteljesen elszürcsölgetsz.

Szóval tegyél magadhoz egy húszast, vegyél fel egy napszemüveget és irány az ital szekció, ahol legalább a középső polcról fogsz most választani. Legalábbis nagyon ajánljuk, hogy onnan válassz.

Gin-tonik

Még az alapnál is alapabb koktél, de éppen emiatt fontos, hogy iható ginből készítsd és ne a másfél literes, kibuborékozott, szobahőmérsékletű flakonos tonik legvégéből. Embereld meg magad, vegyél egy jó minőségű, akár magyar (!!!) gint és vegyél indokolatlanul drágán pár üveg flancos tonikot, hidd el elképesztően jó lesz.

Még az alapnál is alapabb koktél, de éppen emiatt fontos, hogy jól készítsd el!
Még az alapnál is alapabb koktél, de éppen emiatt fontos, hogy jól készítsd el!Fotó / 123RF

Előszöris hűts le mindent, még a poharat is, majd a jéghideg pohárba önts 60 ml gint, amit 120 ml tonik kövessen. Figyelj arra, hogy ne pezsegjen ki sok szénsav belőle. Nyomj bele egy kis citromot, tegyél bele jó sok jeget, és kész is életed legbombább gin-tonikja!

Negroni

Igazi ízbomba, amihez 30 ml gin, 30ml édes vermut (pl. Martini) és 30 ml Campari (vagy Aperol) kell. Önts mindent egy magas, széles pohárba/kancsóba, amiben jéggel keverd 20-30 másodpercig. Ezután nincs más dolgod, mint áttölteni egy pohárba és élvezni.

Igazi ízbomba a Negroni!
Igazi ízbomba a Negroni!Fotó / 123RF

Martini

Nem véletlenül James Bond kedvence, mert elképesztően menő és letisztult italról van szó. Ugyanúgy egy alkalmas pohárba tölts 60 ml gint és 30 ml száraz vermutot, és keverd őket 10-15 másodpercig, ami után kitöltve fogyaszthatod is, egy kis citromhéjjal vagy olajbogyóval körítve.

Nem véletlenül James Bond kedvence, mert elképesztően menő és letisztult italról van szó.
Nem véletlenül James Bond kedvence, mert elképesztően menő és letisztult italról van szó.Fotó / 123RF